lauantai 7. huhtikuuta 2012

1. aamu sutinaa

Yö meni ihan hyvin, joskin nukuin itse levottomasti. Suti inisi välillä, mutta rauhoittui silityksiin. Nukkui koko yön sängyn vieressä yöpöydän hyllyllä (on sellainen kuutio). Herättiin kuuden kieppeillä, kun silittely ei enää nukuttanut pikkumiestä uneen.

Pissa pääsi keittiön lattialle, mutta kakka tuli paperille eteiseen. Aamulla oli yli 11 astetta pakkasta, joten Suti ei mennyt mielellään ulos, enkä sitä kyllä mielelläni palellutakaan. Käydään välillä kuitenkin tutustumassa pihaankin.

Illalla Suti sai ruuaksi mukaan saadut turvotetut nappulat ja ihan pienen pienen nokareen maksaa ja hieman öljyä. Aamulla vuorossa olikin sitten siirtyminen meidän systeemeihin eli raakaruokinnan aloittaminen. Ajattelin, että broilerin jauheliha on varmasti turvallinen aloitusruoka. Sitä se saikin nyt pari ruokalusikallista. Sekaan liraus öljyä.

Suti tykkäsi niin paljon, että yritti saada nostettua tyhjää ruokakuppiakin suuhunsa. Tämä kaveri varmasti tykkää aktivointipeleistä! Ruuan jälkeen se kirmaili tyytyväisenä ja onnellisena pitkin asuntoa :)

Isojen koirien aamulenkin jälkeen annoin niillekin ruuan. Suti oli polleena mukana touhussa ja kun Jojo ja Papu istuivat keittiöpöydän vieressä vähän kauempana, kun laitoin niille ruokia valmiiksi, Suti ryntäsi täpäkkänä niiden luo! Ilmeisesti yritti ajaa pois tai jotain :) Jojo väisti, Papu ei välittänyt mitään. Vein ruuat vessaan, että kaikki saavat syödä rauhassa niin Sutikin kulki innoissaan siinä mukana. Annoin sen nuolla rasian, jossa oli ollut maksaa. Kyllä oli sekin hyvää!

Pennun ruokintaohjeena on antaa 10% pennun painosta. Ruuan määrä ei kuulemma pennun kasvaessa juurikaan muutu, mutta suhde painoon kylläkin. Niinpä ajattelin alkaa antaa sille aikuisiän ruokamäärää eli 200g päivässä. Katsotaan, miten vaikuttaa, alkaako lihoa vai pitääkö ruuan määrää lisätä.

Pieni leikkituokio ja sitten lattiatyynyllä untenmaille Samun katsoessa vieressä Pikkukakkosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti