sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Pomppuharjoittelua

Sutia harmittaa, kun Jojo ja Papu pystyvät hyppäämään helposti sohvalle. Se ihan selvästi vähän kiukustuu, menee kuin jousi ponnistusasentoon, ampaisee isoon loikkaan kohti sohvaa. Harmi vain, että etäisyyksien arviointi on vielä harjoitteluasteella. Niinpä hyppy vaikka valtaisa onkin päättyy sohvan reunaan tai ennen sohvaa. Tuntuu olevan sen verran kova motivaatio harjoitella tätä taitoa, ettei varmaan kauan mene, kun oppii sinne hyppäämään.

Toinen hyppyharjoitus on ollut meitä kohti hyppiminen, erityisesti, jos on eväistä kilpailua. Hyppää jo aika korkealle. Toki palkan saa vasta sitten kun istuu nätisti ja katsoo silmiin.

Kolmantena Suti on alkanut hypätä meidän ulko-oven edessä olevan rappurallin yli. Eihän siitä olekaan kovin kiva yli kävellä, niinpä päätti alkaa hypätä.

Suti menee usein oma-aloitteisesti kurre-asentoon! Se on tosi hyvä juttu jatkon kannalta :)

Meillä avautuu ulko-ovi eri puolelta kuin Sutin kasvattajiilla, joten Suti istuu usein saranapuolella mennessämme sisälle. Houkuttelin sen kiertämään toiselle puolelle/sisälle "niistolla" ;)

Illalla ennen nukkumaanmenoa laitoin makupalan raejuustorasian alle ja Suti sai touhuta sen kanssa. Se tulee kyllä hoksaamaan aika nopeasti, mitä rasian kanssa pitää tehdä, että makupalan saa sen alta.

Suti tekee jo pissan heti ulos, kun sinne mennään. Aamulla ehti pissa tulla eteiseen paperin päälle, kun en ehtinyt pukea tarpeeksi nopeasti ulkovaatteita päälle. Mutta aamukakka tuli ulos :)

Tänään Suti sai maistaa hirven kylkiluita. Hyvin se sai nykerrettyä niistä lihat irti. Oli varsin tarmokas :) Jouduin siirtämään sitä pyyhkeen päälle välillä syömään, ettei sotke mattoja ja lattioita. Oli niin hyvää, että piti oikein murista. Ihan ymmärrettäväähän tuo on, kun ei vielä osaa luottaa siihen, etten ota siltä sen suurta herkkua pois.

Toki Suti on touhukas, mutta mielestämme silti tosi rauhallinen, ainakin vielä. Ei ole ollenkaan sellainen turhan hösöttäjä. Se hakeutuu ihmisen seuraan aktiivisesti ja jos se jotain haluaa, se istuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti