sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Toko Mänttä 15.4.12

Papun kanssa tänään taas kehässä. Ei reenattu juuri yhtään edellisen kokeen jälkeen, joten tulipa testattua sekin, onko siitä Papulle enemmän hyötyä vai haittaa. Toivoin, että meidän pääseminen yhdessä johonkin pennun tulon jälkeen voisi tehdä sille hyvää. Minä ainakin viihdyin ja kyllä Papukin oli energisempi kuin viimeksi. Pisteet näyttävät huonoilta, mutta onnistuminen oli jo mielestäni todella lähellä. Olen myös moneen osa-alueeseen hyvin tyytyväinen.

Paikallamakuussa Papu oli noussut melkein heti mentyäni piiloon istumaan, mutta ei ollut liikkunut siitä yhtään. Kun tulin takaisin, se värjötteli kylmissään (tai peloissaan?) paikallaan. Olin kuitenkin tosi tyytyväinen, ettei se ollut lähtenyt perääni!

Katsoin parin ensimmäisen koiran suoritukset ja otin vasta sitten Papun pois autosta. Meitä edellisen koiran aikana kävin sen kanssa pikaisesti liikkeet läpi ja se oli mielestäni hyvä idea. Kehään mennessämme pyöritin sen vielä muutaman kerran jalkojen ympäri ja seurautin lähtöpaikkaan. Vire oli hyvä. Seuraaminen onnistuikin vallan mallikkaasti. Jännitin vähän maneesin pehmeää pohjaa, mutta vanhalle agilitykoira-Papulle se ei tuntunutkaan olevan mikään ongelma.

Maahanmenossa seuraamisen yhteydessä tein pienen mokan. Ennen liikkeen aloitusta annoin Papulle liikkeestä seisomisen "merkin". Enpä olisi uskonut tätä todeksi, mutta se jäi seisomaan! Toki saattaahan syynä olla sekin, ettei sitä huvittanut mennä siihen alustaan maate...

Luoksetulo läpijuoksuna. Vauhti oli kova, eikä lotkauttanut korvaansakaan käskylleni.

Seisominen seuraamisen yhteydessä onnistui nyt toistettuna nappiin.

Karkasi noutoon, mutta tuomari oli kiltti ja salli sen, koska kapula oli pudonnut maahan eikä ollut reagoinut tuomarinkaan käskyyn. Olen tässä liikkeessä siihen tyytyväinen, että se lähtee noutamaan noin mielellään, tällä kertaa se otti kapulan suuhunsa heti ja juoksi reippaalla vauhdilla takaisin.

Kaukoissa nousi vasta kolmannella istumaan. Mutta hienoa, että ylipäätänsä nousi!

Estehyppy on ollut Papun vahva liike tähän asti. Sen huomio kiinnittyi just ennen käskyäni muualle ja havahtui vähän ajan kuluttua, että mitäs tässä oltiinkaan tekemässä. Hyppäsi yli, mutta meinasi mennä pois kehästä, kutsuin hädissäni ja hyppäsi takaisin ja tuli rinnalle. Kauhee säätö! Oli kyllä oikein komea lopetus... No, eipä tuo nyt niin vakavaa ole. Kunhan touhutaan.

Tuomari oli tosi mukava ja ehkä vähän liiankin kiltti. En ole aiemmin hänen kehässään ollutkaan. Tuli kuitenkin vain kaksi ykköstulosta ja muille kolmosia tai ei tuloksia ollenkaan...

Mänttä-Vilppula, tuom. Juha Kurtti

Paikalla makuu 5 - 15
Seuraaminen taluttimetta 10 - 20
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0
Luoksetulo 5 - 15
Seisominen seuraamisen yhteydessä 10 - 20
Noutaminen 5 - 10
Kauko-ohjaus 5 - 15
Estehyppy 0
Kokonaisvaiktus 9 - 9
Yht. 104p, 3-tulos

Toukokuulle suunnitelmissa uusia kokeita! Tässä kokeessa oli jo mielestäni valoa tunnelin päässä, koska Papun työskentelyinto oli kohdillaan. Vähän kun saan vielä siihen tarkkuutta ja varmuutta niin eiköhän se siitä. Voihan olla, että ulkokentät sopivat sille paremmin, jos ei vain satu satamaan... Pitää jatkaa reenaamista, mutta missään tapauksessa ei pidä reenata liikaa viimeisen viikon aikana, koska silloin se kyllästyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti