tiistai 3. heinäkuuta 2012

Hankasalmelaiset reenaa nykyään omassa pihassa :D

Muutto takana! Olipa raskas viikko! Hoidetaan aina muutto ja loppusiivous kahdestaan ja joka kerta mietitään, olisiko voinut ottaa muuttomiehet avuksi tai edes siivooja... Muuten jaksoin kantaa kaikki, mutta Ikean iso kirjahylly oli tuskainen :( Pakastimet olivat myös, mutta kun tyhjennettiin ne kokonaan niin alkoi helpottaa. Kirjahyllyn rinnalla pesukoneet sun muut eivät tunnu missään.

Meillä on nyt pieni vuokrakämppä Hankasalmen asemalta (läheltä taloa) heinäkuun ajan, että päästään suihkuun ja pesemään pyykkiä ja nukkumaan. Muuten ollaan lähes kaikki aika talolla "nikkaroimassa" tai sitten töissä... Onneksi minulla alkaa pieni loma tämän viikon jälkeen. Petri yrittää lomailla, mutta asiakkaat soittavat jatkuvasti töihin. Mukavaahan se tietysti on, kun on kuitenkin yrittäjä. Samulla alkoi loma viime viikolla, kun oikeus käydä Jyväskylän päiväkodissa päättyi muuttomme takia. Onneksi saimme juuri päätöksen uudesta hoitopaikasta: Samu pääsi Asemalle Metsätähden päiväkotiin! Hoito alkaa heinäkuun lopussa.

Sutista tulee tätä menoa varmasti hyvähermoinen ja kaikkea häiriötä sietävä koira, kun joutuu tuossa remontin seassa kasvamaan. Eipä tuo tunnu oikein mistään hätkähtävän. Utelias on myös ja pitäisi pistää nenä joka paikkaan. Seuraa jo minua jatkuvasti. Papu kyttää etupihalla, ettei kukaan pääse autoon ilman sitä... Ei ole ihan vielä kotiutunut. Raukalle nämä muutot ovat aina aika raskaita, kun on niin rutiineihin tottunut ja niitä vaativa koira. Jojo juoksuttaa laumaansa välillä, mutta muuten nukkuu auringossa ja rentoutuu täydellisesti :) Sutille kehittyy ainakin spurttivoimaa ;)

Sutin toko-uran aloitus

Ilmoittauduin Sutin kanssa Laukaan koiraharrastajien perustottelevaisuus-kurssille, mutta se oli tullut täyteen nopeasti ja meille tarjottiin kisatoko-ryhmää. Mikäs siinä, kyllä se meille sopii, jos kerran järjestävälle seurallekin. Ensimmäinen kerta on takana ja pakko sanoa, että Suti on PÄTEVÄ! Ei uskoisi, että jätkä on vasta 4,5kk niin hyvin se jaksoi keskittyä ja teki sen, mitä ollaan kotona harjoiteltu :) Mukavaa, ettei se ainakaan vielä ole sellainen, etteikö edes yrittäisi tehdä sitä, mitä ollaan harjoiteltu myös jännemmässä paikassa. Hyvin sujui seuraaminen, paikalla pysyminen jne. Aika paljon harjoiteltiin kontaktia ja seuraamista. Sutin vahvuus on ollut pienestä asti kontaktihakuisuus ja siitä todellakin on hyötyä tokossa. Ensi kerralla jatkuu seuraamisharjoitukset. Samalla kurssilla oli myös Mirka ja Liia. Mukavaa, kun oli tuttujakin! Moni kävi parkkipaikalla Sutia rapsuttamassa ja ylistämässä :)

Kotipihassa otin eilen kaikkien koirien kanssa vähän jotain. Papu pääsi harjoittelemaan noutoa pienellä kapulalla (karkaa!), kaukoja (otin Papun yllätykseksi kaikkia asennonvaihtoja eli myös seisomista -> nosti virettä), luoksetuloa (otin sanallisen käskyn käyttöön) ja Papun hämmennykseksi ruutua, johon meni lujaa, mutta luuli sen olevan merkki-harjoitus ja meni merkin taakse todella hienosti :D Mutta hyvä Papu! Pitää vähän ottaa tätäkin välillä niin pääsee vähän touhuamaan jotain uutta sekin. Eikä sillä suorituksella niin väliä ole, jos Papu vain tykkää!

Sutin kanssa otin takaakiertoa. Toimii loistavasti lelulla eli kun Suti lähtee kiertämään, tökkään lelun juuri oikeaan aikaan tangon toiselle puolelle ja annan Sutin tarttua siihen. Revin sen kanssa tai annan leikkiä yksin. Lelu on vaan niin ihana, että pitää harjoitella samalla myös luovuttamista :) Lisäksi otettiin seuraamista ja käännöksiä namilla imuttamalla ja maassapysymistä sekä kaukon alkeita :) joskin namilla imuttamalla sekin vielä. Loppuun vähän putken läpi juoksemista pallon perässä.

Jojon kanssa tein sen osaamia temppuja, mutta uudeksi otin jalkani yli hyppäämisen kun seison. Hienosti alkoi heti sujua. Pitää esitellä Samulle ja Petrille pian :) Jojo muistaa kaikki temppunsa vieläkin ja sillä on loistava lihaksisto, sillä takajaloilla seisoen peruuttaminen sujuu edelleen sekä kaikki kurre-asennot ja siinä asennossa vilkuttamiset ym. Niitä harjoittelen jo Sutinkin kanssa, jotta sen sisäiset lihakset kehittyisivät samanlaisiksi. Sillä tuntuu olevan niihin myös parempi koordinaatio ja kroppa kuin Papulla, jolta ne eivät ole koskaan oikein sujuneet.

Vaikka remppa on edelleen TODELLA pahasti kesken, on silti ihanaa! Työhuone ja olohuone vaatii vielä listoittamisen, niin saadaan laittaa huonekalut paikalleen. Sitten pitäisi ehtiä saumaamaan kylppäri. Keittiö on myös vielä pahasti vaiheessa, joskin siinä ei sitten paljon olekaan, kun vain saadaan tiskipöytä ja pöytälevyt hankittua. Makuuhuoneen tapetointi taitaa ottaa oman aikansa, sillä Petri vihaa sitä hommaa (ja silti piti aloittaa, vaikka olin sitä mieltä, ettei ole pakko) ja on ihan hermorauniona niiden vuotien kanssa. Eli tehdään välillä jotain muuta ;) Kun saadaan kylppäri, kodinhoitohuone ja keittiö valmiiksi, alkaa vessan purku... Tuleekohan tästä loppua ennen joulua? Mutta on meillä ihana piha! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti