keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Toko: Seuraaminen

Sutin kanssa perjantai-iltana jälleen tokoilemassa. Aiheena oli seuraaminen. Meidän piti miettiä etukäteen vahvuus, heikkous sekä se, mihin haluamme apua. Koska Suti on vasta alle 5kk, en voinut luetella hirveitä määriä vahvuuksia, joskin en myöskään heikkouksia, koska eihän se nyt vielä voikaan osata täydellisesti! Niinpä sanoin vahvuudeksi kontaktihakuisuuden, joka on mielestäni erinomainen tämänikäiselle pennulle sekä tämänrotuiselle koiralle. Neuvoja halusin siinä, että saisin satunnaisen poikittamisen loppumaan heti alkuunsa ja etten saa tehtyä seuraamisesta samanlaista matkalaukun vetämistä kuin Papun kanssa olen saanut.

Kouluttaja kiinnitti huomiota palkkaamiskohtaan. Annan kuulemma palkan edessäni. Kun yritin korjata ja palkata sivulla, palkkasin liian kaukana jalastani. Niinpä kouluttaja käski alkaa harjoitella niin, että pidän kättä ihan jalassa kiinni. Lisäksi pitää alusta asti kiinnittää huomiota, että perusasento on hyvä. Ihan hyvä, että joku välillä kiinnittää huomiota tällaiseenkin! Kun reenaa paljon yksin, ei tiedä, MITEN tekee.

Toinen asia, mihin kehotti panostamaan oli, etten aina ota seuraamista perusasennosta, vaan välillä voi vain kutsua koiran seuraamaan lyhyt pätkä ja sitten palkka. Nostaa virettä ja pitää motivaatiota yllä.

Muuten kehui kovasti Sutin innokkuutta ja hyvää kontaktia tuon ikäiseksi pennuksi!

Seuraavan kerran aiheena on luoksetulo. Olemme sitä jo vähän kotona harjoitelleetkin. Hyvin jää odottamaan ja lujaa tulee luokse :) Meinaan käyttää siinäkin käskynä "sivu", jota käytän perusasennossa ja seuraamisessa.

Olemme ottaneet pikkureenituokioita silloin tällöin remontoinnin lomassa. Olemme olleet nyt paljon talolla, koska olen lomalla ja Petrikin yrittää pitää vapaata. Koirat pyörivät mukana kukin oman aktiivisuutensa ja energiatasonsa mukaisesti: Papu vahtii, Jojo nukkuu, Suti kulkee mukanani ja nukkuu silloin, kun paikka tulee. Olen varma, että vaikkemme juuri mitään tekisikään, Suti oppii paljon kulkiessaan mukana pihalla vapaana tai seuratessaan touhuamistani. Ainakin tämä varmasti auttaa hyvän suhteen muodostumisessa. Nautin joka hetkestä Sutin kanssa! Suti täyttää perjantaina 5kk ja olen jo nyt varma, että siitä tulee hieno koira. Pakko, koska se on niin mainio jo nyt!

Sutin barffaus on tuntunut sujuvan hyvin. Jokin aika sitten se alkoi syödä täällä talolla multaa, joten päättelin sen tarvitsevan kalkkia. Lisäsin toisen siiven päivälle joksikin ajaksi ja mullan syöminen loppui. Kasvaa ilmeisesti nyt niin kovaa vauhtia, että tarvitsee lisäkalkkia. Onneksi koiraa seuraamalla tämänkin huomasin ja pystyin välttämään pienellä jutulla suuret ongelmat.

Mirka mittasi toko-reenien jälkeen Sutin korkeudeksi vähän yli 30cm. Suti on hoikka, joten en juurikaan säästele ruokaa sen kanssa vaan annan reilusti, koska tuntuu kuluttavan niin paljon. Kaikki etuhampaat ovat nyt vaihtuneet, kulmureista ei ole vielä näkyvää tietoa. Ilmeisesti poskihampaissa tapahtuu jotain, koska siipien syöminen on nykyään tosi hidasta.

Sekin on muuten pakko mainita, kun vielä tuli mieleeni, että ruokakupin avulla pennulle (ja miksei vanhemmallekin koiralle) pystyy opettamaan ihan mitä tahansa!! Tajusin viime viikolla, että kauniista ajatuksistani huolimatta, en olekaan reenannut Sutin kanssa trimmikoneen käyttöä yhtään. Löysin koneen muuttotavaroiden seasta ja kokeilin, miten se siihen reagoi. Ei tykännyt, vaan vältteli ja väisteli. Niinpä olen pitänyt konetta keittiössä ja suruttanut sillä joka kerta ennen kuin annan luvan mennä kupille. Olen "trimmannut" viikon verran kaksi kertaa päivässä koneen peräpäällä kaulaa ja perää ja pikku hiljaa pidentänyt käsittelyaikaa ja vapauttanut sitten ruokakupille. Ei mitään ongelmia enää! :)

Remontti

Remontointi siis jatkuu edelleen. Olen viime aikoina maalaillut ja asentanut listoja. Petri tekee tällä hetkellä kodinhoitohuonetta loppuun, "enää" pinnat sekä kaapiston ja vesipisteen asennus. Pesuhuoneeseen hankimme vielä vessanpöntön. Sitten putkimies saa tulla vetämään putket niin saadaan pikkuhiljaa vesikin tulemaan. Sitten on vielä keittiökaappien asennus: jouduimme uusimaan osa keittiöstäkin putkien takia. Onneksi niitä ei ole "kuin" yksi alakaappi sekä allaskaappi, kun samalle seinälle tulee myös astianpesukone. Lisäksi yhtenäisen ilmeen takia uusimme kaikki tasot sekä välitilalevyt. Joskus myöhemmin uusimme kaappien ovet.

Kun saamme suihkun käyttöön, pääsemme asettumaan kunnolla. Sitten alkaakin vessaremontti. Sauna valmistuu toivottavasti jouluun mennessä.

Sen olemme huomanneet, että kaikkeen menee tolkuttoman paljon enemmän aikaa kuin kuvittelee. Kun lähdet uusimaan jotain, alkaa vanha vieressä näyttää rumalta, joten uusitaanpa vielä sekin... Lisäksi, jos tulee jokin "lisähomma", koko remontti laajenee taas lisää, kun eihän tuota enää voi tuollaiseksi jättää... Johonkin on vain pakko pistää piste! Välillä olemme olleet ihan poikki. Sukulaiset ravaisivat täällä vähän kesälomareissulla, mutta kun ei jaksa passata, ei ole toimivaa vessaa eikä jaksa tiskata, mukavampaa olisi, jos tulisivat vasta, kun remontti on valmiimpi. Mukavampaa olisi meillekin, jos saisimme esitellä taloa: "Tähän olemme tehneet tätä ja tätä" eikä "Tähän meidän pitäisi vielä tehdä tätä ja tätä".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti