sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

toko: luoksetulo ja nouto

Perjantaina toko-reeneissä Sutin kanssa. Aiheena luoksetulon kertaus ja nouto. Lisäksi otimme paikkamakuuta, luoksepäästävyyttä, seuraamista ja estehyppyä.

Luoksepäästävyydessä pidin makupaloja Sutin kuonon edessä kouluttajan tullessa koskemaan. Sutin häntä heilui ja oli hyväntuulinen, mutta pylly pysyi nyt maassa. Paikkamakuussa pystyin jo kävelemään kauemmaksi ja pitämään palkkausvälin pitempänä kuin ennen. Suti nousi vain kerran. Ongelmia tuottaa tällä hetkellä perusasentoon nouseminen, mutta se nyt on pieni murhe tällä hetkellä koulutusta ;) Oppii kyllä ajan mittaan varmasti senkin.

Seuraamisessa huomasin sellaisen, että osaa itsenäisesti korjata paikkaansa. Kun lähdemme liikkeelle, Suti saattaa olla turhankin innokas ja vähän edistää/poikittaa. Mutta kun en palkkaa heti, se korjaa paikkaansa tiiviimmäksi ja paremmaksi, mistä tietysti palkkaan heti! :) Eikä kyse ole tässäkään kuin muutaman askeleen seuraamisesta.

Pitää muuten alkaa harjoitella peruuttamista ja sivuaskelia. Papu tykkää peruuttamisesta hirveästi ja se peruuttaa aina monta askelta taaksepäin, vaikka ottaisin vain yhden :D Sivuaskeleet ovat olleet minulle tosi vaikeita, joten pitäisi ensin saada vähän apua siihen, että miten jalkojen pitää mennä ennen kuin alan ottaa niitä koiran kanssa.

Luoksetuloa harjoittelimme omissa oloissamme. Se oli Sutille vaikeaa, koska kun monta koiraa lähti muualla kentällä eri aikoihin ja kuului monta erilaista käskyä, Suti ei meinannut pysyä paikallaan. Onneksi se liikkeelle lähtiessään kuitenkin lähti minun luokseni eikä pinkomaan pitkin kenttää! Otin ihan lyhyttä matkaa ja kun juoksi minua kohti, riemuitsin ja kehuin ja otin pari peruutusaskelta, sitten pysähdyin ja Suti tuli rinnalleni perusasentoon.

Noutoa emme tällä kertaa harjoitelleet kentällä kuitenkaan, koska kerroin kouluttajalle, että Sutilta vaihtuu hampaat ja siipienkin pureminen on tuntunut ikävältä. Kouluttaja oli kanssani samaa mieltä, että voi olla parempi, ettei tässä vaiheessa sitten paljon noutoa yritä hinkata, ettei koiraa satu ja siten noutamisesta tule ikävää. Niinpä vain juttelimme "pakkonoudon" harjoittelemisesta.

Saimme ottaa omissa oloissamme estehyppyä. Otimme edelleen vain yhdessä hyppäämistä eli minä kuljin esteen vierestä Sutin vierellä ja Sutin piti hypätä. Suti hyppää välillä ja onkin silloin innokas ja hyppää hyvin, mutta välillä juoksee ohi jommalta kummalta puolelta. Luultavasti johtuu kädestäni. Nyt pitää alkaa miettiä jatkoa. Onneksi ensi viikolla on varsinaisena aiheena estehyppy.

Olemme harjoitelleet tällä viikolla jonkin verran seisomista ja seistessä paikallapysymistä. Tällä koulutuskerralla Suti alkoi pysyä paikallaan jo pitempää aikaa! Otimme sitä siis vain omaksi viihdykkeeksi ja ajankuluksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti