perjantai 28. toukokuuta 2010

Papulle uusia liikkeitä

Aloin tällä viikolla reenata Papun kanssa voittajan liikkeitä. Kaikki alkoi siitä, että halusin vain kokeilla, osaisinko opettaa liikkeitä sille. Harjoittelemme pari kertaa päivässä (aamulla ja illalla) keittiössä.

Aloitimme metallikapulan pitoharjoituksilla samalla tavalla kuin puukapulan kanssa. Nyt olemme vaiheessa, jossa siirryn itse sen edestä rinnalle ja Papu pitää kapulaa suussaan sen aikaa. Jatkamme tätä vielä vähän aikaa, koska liikkeelle lähteminen tuntui Papusta jotenkin vaikealta vielä. Seuraavaksi yritän siis saada sen ottamaan pari askelta kapula suussaan.

Olen ajatellut, että voittajan kaukot olisivat meille jotenkin vaikeat opetella, toisin sanoen en ole oikein osannut näyttää Papulle, mitä siltä vaadin. Koska Papu tuntee seiso-käskyn sormimerkin, jota olen käyttänyt näyttelyissä, aloin hyödyntää sitä. Nyt se osaa asentojen vaihdot, kun seison sen edessä suunnilleen yhden askeleen päässä. Matkaa en voi vielä vähään aikaan kasvattaa, koska nyt jo Papu meinaa astua eteenpäin maasta seisomaan noustessaan. Haluan siis siltä, että sen takajalat pysyvät vaihdoissa paikallaan. On tärkeää muistaa, että palkkaan toisella kädellä kuin millä käskytän.

Lisäksi harjoittelimme ihan muuten vain liikkeestä istumista, että Papu saa vähän vaihtelua siihenkin. Onnistuu jo hyvin, vaikka alkuun tarjosikin maahanmenoa ;)

Sitten mieltäni vaivannut peruuttaminen seuraamisen yhteydessä. Olen ollut ihan epätoivoinen, kun olen katsellut EVL:n liikkeitä, koska luulin, etten ikinä osaisi sitä opettaa ja ettei meillä tästä syystä olisi mitään asiaa ylempiin luokkiin. Kysyin neuvoa jo talvella kokeneemmilta, miten sitä lähtisin opettamaan. Minulle neuvottiin opettamaan se niin, että koira seisoo seinän vieressä ja käsken sen peruuttaa edelläni. En ole saanut tätä toimimaan ollenkaan! Jojo kyllä oppi sen nopeasti ihan keskellä lattiaakin, mutta ei Papu :( No, ajattelin kokeilla sitä vain kylmästi rinnallani makupalalla houkuttelemalla. Ensin pidin makupalaa välissämme eli Papun kuonon oikealla puolella tai edessä. Papu otti kyllä pari askelta taakse, mutta sen perä lähti kääntymään poispäin minusta. Niinpä kokeilin makupalan siirtämistä toiselle puolelle kuonoa. Sehän toimii! Papu peruuttaa pari askelta hyvällä vauhdilla ja innokkaasti ja ihan suoraan!

Toinen, mikä on estänyt haaveiluni ylemmistä luokista on sivuaskeleiden ottaminen seuraamisessa. Kun nyt olen niin rohkealla tuulella, ajattelin kokeilla sitäkin ;) Harjoittelin ensin yksin sivuaskelia, oikealle meneminen ei vielä oikein luonnistu, joten harjoittelen toistaiseksi vasta vasemmalle menemistä. Jälleen namilla houkutellen ja Marian oppeja muistellen harjoittelimme ja Papu pysyi rinnalla hyvin ja teki askeleen ihan oikein.

Papu on ollut tosi innokas ja motivoitunut harjoittelija. Sekin varmaan on ihan innoissaan, kun pääsee opettelemaan uusia juttuja.

Voittajan ruutuhan meillä oli syksyllä jo hyvällä mallilla. EVL:n merkille lähetystäkin tuolloin harjoiteltiin.

Tunnistusnoutoa en ole osannut harjoitella muuten kuin kävyillä metsässä. Voisin varmaan harjoitella sitä seuraavaksi niin, että vien kapulan etupihan nurmikolle vähän piiloon Papun katsoessa.

Luoksetulon pysäytys seisomaan täytyy saada kuntoon ja varmaksi ennen kuin alan liittää siihen maahanmenoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti