maanantai 27. elokuuta 2012

Viime viikon touhut

Viime viikolla olin jo vähän puolikuntoinen, paikkoja särki ja kurkku oli karheana, väsytti eikä oikein mikään huvittanut. Lauantaina sitten oksensin, joskin vähän outo mahatauti, koska oksensin vain kerran. Sunnuntai-iltana minulla olikin sitten jo kuumetta. Tämän päivän olen ollut kotona ja koittanut saada itseäni kuosiin.

Kaikesta väsymyksestä huolimatta kävin tokoilemassa kahteen kertaan ja yhdessä mätsärissäkin.

Hangan lavan tokoiluissa oli aiheena jälleen erilaiset pisteet, joissa tehtiin tehtäviä. Muuten oli ihan kivaa, mutta viereinen labbisuros ryntäsi kaksi kertaa meidän luo, kun emäntänsä ei saanut sitä pideltyä. Ihan ystävällinen koira, mutta en tykkää tuommoisesta ryntäilystä. Olimme juuri leikkimässä Sutin kanssa, kun se porhalsi Sutin selän takaa haistelemaan. Toivottavasti ei tullut mitään traumoja :/ Lopuksi saimme esitellä jonkin tempun, jonka koira osaa. Me esittelimme ryömimisen sekä jalkojen välissä seuraamisen.

Perjantaina oli sitten Laukaan tokoilun vuoro ja sinne menin vieläkin vähemmän voimissani :( Menimme myöhässä, kun piti odottaa, että Petri tulee töistä vahtimaan Samua, joten menimme suoraan autosta paikkamakuuseen. Totta kai paikalla pysyminen oli vaikeaa! Yritin helpottaa harjoitusta, mutta kun ei vain pysty olemaan paikallaan niin ei pysty. Harmi, kun tuolla on paikkamakuu ollut aina ensimmäisenä liikkeenä. Koirat voisivat olla vähän väsyneempiä, jos se otettaisiin vaikka välillä tai lopussa ja siten onnistuminen voisi olla todennäköisempää. Kouluttaja sanoi, että pitäähän siihen kokeessakin tottua (!!). Niinpä, mutta haluaisin, että koirani oppisi kuitenkin liikkeen niin, ettei siinä saa nousta ylös. Tällä systeemillähän se pian oppii liikkeen ihan väärin :( Meillä oli jo ihan hyvä pohja tähän, mutta tuntuu, että olemme tuon koulutuksen aikana menneet takapakkia.

Meillä oli jälleen aika paljon odottelua, joten otin siinä samalla Sutin kanssa kaikkea pientä. Se kai tuon kurssin anti on meille ollut, että Suti oppii tekemään niitä pikkujuttuja myös muiden koirien tehdessä samaan aikaan jotain.

Sunnuntaina kävimme Sutin ensimmäisessä mätsärissä Jyväskylässä. Saimme punaisen nauhan, mutta jouduimme lähtemään punaisten kehästä viimeisenä eikä siten sijoituttu. Suti käyttäytyi tosi hienosti ja kulki kehässä erinomaisesti, seisoi pöydällä ja antoi tutkia itseään. Se oli myös kehän ulkopuolella rauhallinen ja hyväkäytöksinen. Kaikin puolin mainio pikkuipana! Putoamisemme aiheutti se, että kun tuomari liikutti kutakin koiraa erikseen, tuli odottelua ja ajattelin vähän leikittää Sutia, jottei se ihan kyllästy. En huomannut tarpeeksi ajoissa, että koirien pitäisi olla taas asennossa ja niinpä Suti istui. Tuomari käveli samantien luoksemme ja sanoi, että koska alkaa ilmeisesti jo väsyttää niin päästään lepäämään...

Tuskin tulemme tuon enempää mätsäreissä käymään ellei lähempänä sitten ole hyvänä päivänä. Sain jo tarvitsemani tiedon siitä, että Suti osaa käyttäytyä eikä varsinaista reenattavaa ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti