sunnuntai 12. elokuuta 2012

Sutin toko: jäävät ja kaukot

Tällä viikolla käyty kahteen kertaan tokoilemassa, kun Hankasalmen koirakerhon perustottelevaisuusharjoitukset alkoivat tiistaina. Meiltä on matkaa Hangan lavalle noin kilometri eikä minulla ole koskaan ollut näin lyhyttä treenimatkaa! Lisäksi perjantaina tokoiltiin Laukaassa.

Hankiksen tottelevaisuusreeneissä harjoiteltiin vähän temppuja: jalkojen ympäri kiertoa sekä kierimistä, lisäksi paikalla pysymistä ja luoksetuloa. Jalkojen ympärihän Suti osaakin jo joten kuten kulkea tai ainakin se oli sille tutumpi juttu. Lisäsimme siihen omatoimisesti uuden harjoituksen ja Suti tuli istumaan jalkojeni väliin ja seurautin sitä siinä paikassa :) Toinen temppuharjoitus oli kieriminen. Pari kertaa liike onnistui, mutta vähän oli silti vielä miettimistä. Harjoittelimme sitä tänään kotona ja johan alkoi sujua.

Paikalla pysymistä otimme niin, että koira istuu ja pysyy paikallaan. Ei ongelmia. Perään piti ottaa luoksetuloa ja Suti vain istua nökötti paikallaan, vähän välillä nytkyen, että saako nyt tulla vai eikö :D Saimme ohjeeksi harjoitella ihan sellaisia vauhtiluoksetuloja, että joku pitää koiraa kiinni ja juoksen pois päin ja sitten kutsun koiraa. Ja perusasentoon tuloa voi harjoitella ihan vain lyhyestä matkasta.

Otin harjoitustunnin jälkeen Papun kanssa myös tokoa ja se toimi jälleen varsin mainiosti. Olen alkanut ottaa kaukojen väliin myös seisomista, joka tuntuu piristävän Papua kovasti. Jätin taas välillä osan vaihdoista palkkaamatta, vaikka toki pääosin joka kerta palkkasinkin. Otimme myös monta toistoa luoksetuloa ja noutoa ja hyvin sillä nykyään motivaatio sen kestää. Luoksetulossa heitän sille namipallon.

Perjantaina tokoilimme Laukaassa ja itsellä oli jotenkin laiska päivä... Perjantai on ollut tosi vaikea reenipäivä sen jälkeen, kun olen alkanut käydä Hankasalmelta töissä.

Meillä oli aiheena jäävät ja kaukot. Saimme omatoimiharjoitteeksi kaukojen reenaamisen sillä aikaa, kun kouluttaja kävi yksitellen katsomassa kunkin jäävien liikkeiden osaamista. Kaukojen jokaista asentoa olen Sutin kanssa harjoitellut jo ihan pienestä asti. Nyt pitää jo mennä eteenpäin, joten seison edessä ja annan käskyn siitä. Palkkaan myös eri kädellä kuin annan käsimerkin. Mielestäni hyvällä mallilla. Pitää vain muistaa olla tarkkana, etten salli liikkumista ja etten anna montaa käskyä ennen kuin koira tekee.

Me emme ole harjoitelleet jääviä vielä yhtään ja kouluttajan kanssa sovimmekin, että voi olla parempi, etten vielä niitä paljon reenaakaan ennen kuin Suti menee esim. maahan ilman voimakasta käsimerkkiä. Tämä siksi, ettei käsimerkin häivytys sitten vie turhan paljon aikaa. Papun opetin liikkeestä seisomaan heittämällä lelun sen viereen. Kouluttaja on käyttänyt kädellä pysäytystä. Pitää tutkia, kumpi olisi meille sopiva keino.

Tänään harjoittelimme kotona vähän temppuja ja seuraamista. Lattialla selän kautta pyörähtäminen ympäri alkoi sujua. Lisäksi harjoittelimme ryömimistä, jossa Suti vaikutti erittäin lahjakkaalta :D Kurre-asento sujuu myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti