tiistai 31. toukokuuta 2011

Tiistai-toilailut

Olen liittynyt Keski-Suomen Kennelkerhoon käydäkseni heidän kentällään reenaamassa. Tänä iltana tuli tilaisuus osallistua tiistai-tokoiluun ja tartuin siihen. Kyllä kannatti lähteä!

Kouluttaja oli hyvä ja mukava. Siitä heti alkuun plussaa :)

Otimme luoksepäästävyyttä, koska joukossa oli paljon aloittelevia. Sopi meillekin ihan hyvin. Sain Papun pysymään paikallaan, tosin nosti pyllyn maasta kun "tuomari" oli kohdalla ja rapsutti.

Joukkopaikallamakuu! Jes! Tämän takia lähdin. Muut ottivat alokkaan sääntöjen mukaan, me avoimen. Papu pysyi hienosti. Viime hetkellä tuli vähän häiriötäkin, kun viereinen koira nousi seisomaan. Papu kuitenkin pysyi paikallaan.

Sitten seuraamista. Vitsi Papu onkin nykyään hyvä. Kouluttaja löysi ainoastaan huomautettavaa siitä, että Papun paikka on aika kaukana jalastani. Kerroin, että annan sen kyllä sille anteeksi, koska se saattaa johtua sokeasta silmästä. Toki saattoi pudottaa kokeessa sen yhden pisteen... No, ysi on tosi hyvä jos sellaista tullaan jatkossakin saamaan. Aina ei todellakaan tilanne ole ollut näin hieno.

Harjoittelin sivussa liikkeestä maahan menoa. Jotain siinä on nyt tapahtunut, koska ei onnistu niin hyvin kuin joskus. Toki parantui, kun otettiin useita toistoja.

Otin sivussa myös kiertoja ja pysäytyksiä. Papu on aika huvittavan näköinen, kun pysähtyy kuin seinään odottamaan, mistä makupala lentää :)

Kouluttajan ohjauksessa liikkeestä seisominen. Varmistin ja annoin aika voimakkaan käsiliikkeen :/ Se vain tuli taas jostain... Lisäksi ennakoi istumisen...

Sitten vielä luoksetulo. Papu oli ihan kuutamolla. Se kyllä reagoi vähän ensimmäiseen käskyyn, mutta jatkoi kuitenkin rallattelua eteenpäin. Ei reagoinut enää uusiin käskyihin. Toisella kertaa sama juttu. Emme tehneet enempää. Päätimme, että aloitan uuden tehokuurin harjoittelemalla alkuun lyhyestä matkasta ja sitten pidennän matkaa askeleella kerrallaan. Lisäksi otan avuksi lelun tai muun vastaavan.

Oli kyllä mukavaa :) Harmi vain, että juuri kun keksin tämän, koulutukset jäivät kesätauolle. Tutustuin kuitenkin yhteen cairnin omistajaan, jonka kanssa voisin käydä joskus reenailemassa kentällä. Tokoesteen saa kuulemma kopista agilityreenien aikaan, eli täytynee käydä kentällä myös torstaisin. Mitä ihmettä, alammeko me könytä mörköluolastamme ihmisten ilmoille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti