sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Papun Toko Keuruulla

Olemme palanneet koekehiin! Tuloksellisesti koe ei mennyt ihan nappiin, mutta olen äärettömän tyytyväinen Papun työskentelyintoon ja suoritusten osa-alueisiin. Olisi ehkä voinut myös reenata vähän enemmän, mutta aina ei voi voittaa ;) Meillä oli kuitenkin kivaa!

Keuruu 29.5.2011
tuom. Mauri Pehkonen
AVO-luokka

Paikalla makuu 0 (kerroin 3) 0 Meni hyvin maahan, mutta jouduimme odottamaan ennen poistumista, joten kun annoin odota-käskyn, nousikin ylös eikä meinannut mennä takaisin. Lisäksi häiriintyi, kun yksi koira lähti liikkeelle ja sitä mentiin ottamaan kiinni, joten nousi ylös, mutta pysyi paikallaan koko loppuajan. Kun palasin sen luo, se tuli vastaani muutaman metrin päähän. Eli kaikki mahdolliset virheet tapahtui... Tämä lienee täysin joukkoliikkeiden harjoittelun puutetta.
Seuraaminen 9 (kerroin 2) 18 Hienoa seuraamista, koskaan Papu ei ole ollut näin tarkkaavainen ja hyvässä kontaktissa! Kaikki käännökset hyvin.
Liikkeestä maahanmeno 0 (kerroin 2) 0 Oli mennyt melkein maahan, mutta ei kuitenkaan ihan ja noussut siitä sitten istumaan.
Luoksetulo 5 (kerroin 3) 15 Ei yllätystä, muuten kuin siinä, että yleensä sentään pysähtyy toisella käskyllä. Nyt vasta kolmannella parin metrin päähän minusta. Tulkittiin läpijuoksuksi.
Liikkeestä seisominen 0 (kerroin 2) 0 Oli valunut perässäni yli oman mittansa.
Noutaminen 9 (kerroin 2) 18 Täydellinen! Tuomari olisi toivonut, että olisi juossut yhtä lujaa myös takaisin päin. Kapula roikkui vain toisen puolen hampaiden välissä, joten lienee hankalaa juosta lujempaa ;) Olin äärettömän tyytyväinen, ettei karannut noutamaan ennen käskyä, mikä on Papun yleinen ongelma! Hyvähän se tietysti on, että on innokas :)
Kauko-ohjaus 10 (kerroin 3) 30 Ei moitittavaa!! Ei liikkunut milliäkään ja nousi heti käskyn saatuaan ja muutenkin vaihdot olivat nopeat! Tästä kuuluu kiitos Aaltosen Marialle, joka osasi opettaa meille liikkeen alusta asti niin hyvin ja neuvoi, mihin pitää kiinnittää huomiota ja mitä vaatia!!
Estehyppy 8 (kerroin 2) 16 Meinasi karata jo ennen kuin olimme ryhmittyneet aloittamaan. Hyppäsi heti käskyn saatuaan ja istui esteen taakse (yleensä ongelmana esteen sivuun istuminen), tosin hitaasti. Takaisin päin hypätessään kolautti jalkoja lankkuun.
Kokonaisvaikutus 8 (kerroin 1) 8 Liikkuri oli aika epävarman oloinen ja jouduimme vaihtamaan paikkaa liikkeiden välissä, koska liikkeet eivät alkaneet useinkaan siitä, mihin edellinen liike loppui. Papu vaikutti varmaan vähän tottelemattomalta, kun siirtymät olivat levottomia. Toisaalta Papu oli myös niin innokas, että saattoi vaikuttaa tottelemattomalta. Muuten mielestäni toimi reippaasti ja teki hyvässä yhteistyössä ja itsekin olin iloinen ja kohtelin koiraa hyvin, vaikka oli mennyt liikkeitä nollillekin. Yleensä olemme saaneet kokonaisvaikutuksesta parempia, mutta tämä oli tämän tuomarin näkemys meistä.
Yht. 105p, 3.palkinto

Nyt sitten vain uusia kokeita katselemaan, kun olemme päässeet vauhtiin. Menee varmaan elokuulle, kun me ei oikein tykätä helteestä (optimistisesti ajattelen, että kesä- ja heinäkuussa olisi lämmintä). Kaiken kaikkiaan jäi hyvä mieli ja Papukin vaikutti tyytyväiseltä.

2 kommenttia:

  1. Moikka!
    Mukava lukea, että olette Papun kanssa löytäneet uudelleen tokoilun ihanuuden;) Me ollaan kanssa Lukan kanssa alkaneet uudelleen treenata tokoa tavoitteena avo-luokan ykköstulos. Luka ja Papuhan ovat aikaslailla samanikäisiä, Luka täyttää ensi kuussa 7 vuotta. Tokoilu on mulle vaikea laji sen takia, että olen aika suurpiirteinen enkä osaa johdonmukaisesti edetä. Treenaamme procaniksessa. Toivottavasti syksyllä uskaltaudumme kokeeseen:) Mukavaa kesän alkua teille kaikille!
    terv.Leena ja Ansometsän Russelit
    www.ansometsa.vuodatus.net

    VastaaPoista
  2. Kiitos Leena! Tsemppiä reeneihin! Maria osaa kyllä hyvin kouluttaa, joten hyvässä opissa olette :) Käyn välillä teitä tiirailemassa blogissa ja nyt kun olen minäkin FB:ssä, ehkä tavataan sielläkin.

    VastaaPoista