sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Agility jatkuu

Vuoden ensimmäiset agilitytreenit olivat eilen. Taukoa ehti kertyä kuukauden verran. Edellisissä treeneissä Suti jo osoitti, että oli innostunut lajista, se mm. istui lähdössä jo "pää pitkällä" valmiina syöksymään ensimmäiselle esteelle. Ensimmäinen koirani, joka odottaa näin innokkaasti lupaa päästä matkaan :)

Eilen sitten jatkettiin siitä, mihin jäätiin viimeksi. Myös henkisesti. Rata oli yksinkertainen, jota tullaan muokkaamaan pikkuhiljaa sellaiseksi, että koira menee "serpentiiniä" eli hyppää esteet vuorotellen molempiin suuntiin. Se sisälsi lähtöhypyn, mutkaputken ja kolmen hypyn suoran. Toisella harjoituskerralla hyppyjä käännettiin jo vähän vinoon, mutta niin että koira ja ohjaaja pystyivät juoksemaan edelleen suoraan.

Suti oli todella innokas ja juoksi koko radan molemmilla kerroilla (3-4 toistoa / kerta) hienosti ja hyppäsi ilmavat hypyt. Minä pyrin siihen, etten kuluttaisi voimiani suotta esteiden nimien huutamiseen vaan ainoastaan kehumiseen ja ohjaamiseen. Lisäksi minun pitää kiinnittää huomiota siirtymiin eli lähtöön palaamiseen, ettei Suti ehdi kiinnittää huomiota kaikkeen mahdolliseen muuhun. Niinpä imutin sitä namin perässä lähtöön ja asetin istumaan jalkojeni väliin ja palkkasin. Suti oli ihan intoa piukassa :)

Leikkimään se ei vielä kanssani suostunut, mutta jatketaan senkin yrittämistä.

Odottelua oli jälleen todella paljon, koska paikalla oli 6-7 koirakkoa. Ryhmä tullaan jakamaan jatkossa kahteen osaan niin, että toinen porukka tulee tunnin myöhemmin kuin toinen. Mielestäni hyvä ratkaisu, niin odottelua ei tule niin paljon ja saadaan tehokkaammin reenattua.

Lopuksi mentiin vielä kepit. Toisen puolen pujottelussa oli verkot ja toisen puolen läpinäkyvät muoviset "nauhat", en tiedä miksi niitä kutsutaan. Pujottelu oli siis kahdessa osassa niin, että palkkakippo oli osien välissä ja lopussa. Alkuun Suti ihmetteli toista puolikasta ja meinasi hyppiä muoviosien yli, mutta hoksasi pian idean. Niinpä se suoritti muutaman toiston jälkeen molemmat puolikkaat varsin mallikkaasti :)

1 kommentti: