perjantai 8. kesäkuuta 2012

Rokotuksilla

Tänään oli Sutin tehosterokotus. Samalla annettiin Jojolle nelosrokote, kun se pitää uusia tänä kesänä. Kun mennään rabies-rokotukselle Sutin kanssa parin viikon päästä, silloin annetaan myös Papulle nelosrokote.

Suti meni häntä heiluen sisälle, Jojo tuli vähän noivempana perässä. Suti ei huomannutkaan koko rokotusta eikä kyllä juuri Jojokaan. Ehkä sekin on alkanut jo vähän luottaa hommaan, koska ei enää yritä kiivetä niskaani pöydältä eläinlääkärin käsittelyssä. Tämä saattoi olla Jojon viimeinen rokotus, kun ikää on kuitenkin pian jo 10 ja uusinnat on seuraavaksi muutaman vuoden päästä.

Suti painoi 4,9kg ja Jojo 7,1kg, joten Suti kasvaa kohisten ja Jojo on edelleen erittäin sutjakassa kunnossa :) Hienoa, ettei sen paino ole noussut ollenkaan, päinvastoin, on paino vähän laskenut.

Kaikki oli muuten ok, mutta Jojolta kuului pieni sivuääni sydämestä! Mitään suurempaa hätää vielä ei ole, koska se ei oireile mitenkään: ei ole aamuyöstä levoton, ei saa yskäkohtauksia aamuyöstä eikä ole haluton lenkkeilijä tai väsy nopeasti. Jos oireita alkaa tulla, pitää tutkia lisää ja aloittaa lääkitys nesteen poistamiseksi keuhkoista. Eläinlääkäri oli sitä mieltä, että Jojo on erinomaisessa kunnossa eikä suurta hätää ole. Tuon ikäiselle koiralle alkaa tulla kaikenlaista, mutta silti voi olla, ettei sillä tarvitse koskaan aloittaa lääkitystä. Toivotaan parasta!

Sutilta on tänään irronnut ensimmäinen etualahammas! Se heilui reilusti aamulla ja nyt se on poissa :) Toinen vieressä heiluu myös. Niin se vain kasvaa, yhyy. Mukavaa on kuitenkin se, että se on selvästi kehittynyt henkisesti niin paljon, että sen kanssa voi jo harjoitella! :) Eilen harjoiteltiin paikalla pysymistä istuen ja maaten ja luoksetuloa. Malttia ei vielä kovin paljon ole, mutta siksi minun pitääkin olla nopea ;) Täytyy muuten sen verran mainita, että PETRI opetti Sutin menemään maahan!! Minä en saanut sitä mitenkään menemään maahan ja ne oli aamupalan yhteydessä salaa harjoitelleet ja nyt Suti menee maahan minunkin kanssani :) Kivaa, että Petrikin haluaa osallistua koirankoulutukseen!

Laivalla

Kävimme viime viikonloppuna Tukholmassa, jossa Petrin oli tarkoitus juosta maraton. Mutta hän teloikin jalkansa edellisellä viikolla talorempassa, ensin lähti kynsi ja sitten astui vielä naulaan. No, me haluttiin kuitenkin lähteä, kun kerran laivamatka oli maksettu eikä Samu ole koskaan vielä käynyt laivalla. Meinattiin viettää hieno päivä kaupungilla. Säätiedotukset lupailivat huonoa, mutta emme halunneet uskoa niitä. Onneksi tuli kuitenkin otettua sateenvarjot mukaan. Aamu valkeni ihan hyvänä, mutta aamupalan aikana alkoi sataa. Kun oli tarkoitus lähteä liikenteeseen, satoi jo vaakatasossa. Tuuli oli niin kova, että jo satama-alueella olimme hajottaneet kaksi sateenvarjoa. Palasimme laivaan litimärkinä, painuimme hyttiin lämpöiseen suihkuun ja aloimme katsoa maratonia Ruotsin kanavalta. Onneksi sauna avattiin "jo" kolmelta niin pääsimme uimaan pieneen uima-altaaseen ja saunomaan.  Samu tykkäsi. Kaupat avattiin vasta kun laiva lähti illalla kohti Turkua. Samu oli onnellinen saamistaan hylkeistä. Mukava reissu muuten ja olipahan ainakin siinä mielessä levännyt olo, kun oli tullut nukuttua parit päiväunetkin lauantaina :)

Jojo ja Papu lähtivät äitini mukana Ähtäriin torstaina. Sutin veimme Nokialle Arjan ja Opan hoitoon menomatkalla. Kaikilla oli mennyt hienosti! Jojo oli ilmaissut taas yhden siilin, mutta tällä kertaa ei ollut tullut verta. Tyttökissa hyväksyi ne jo niin hyvin, että olivat nukkuneet kaikki samassa sängyssä hyvässä sovussa. Jojo oli komentanut illalla isääni haukkumalla. Lopulta olivat tajunneet, että se oli komentanut häntä nukkumaan, koska oli tyytyväinen kun hän meni sänkyyn.

Suti oli painanut menemään Wilma-siskonsa kanssa koko viikonlopun, kähinää, painia ja keittiölenkin juoksemista :D Moona-äiti välillä komensi rauhoittumaan. Oili oli ollut ihan vähän vain kiinnostunut Sutista, mutta vaivihkaa vain ;)

Ps. Suti nosti eilen kaksi kertaa jalkaa pissatessaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti