sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Syksyn kuulumisia

Ihan hävettää, miten harvoin on tullut päivitettyä kuulumisia, vaikka tämän blogin oli tarkoitus toimia treenipäiväkirjana. Pidän kuitenkin päivittäisistä treeneistä päiväkirjaa ihan kynällä, jotta pysyn jotenkin kartalla siitä, mitä tehdään ja mitä pitäisi tehdä. Treenaamme viikkosuunnitelmieni mukaan lähes päivittäin jotain. Lepopäiviäkin toki väliin mahtuu.

Kesäkuussa Munkin kanssa ekassa tokokokeessa Muuramessa. Oli kyllä ihan liian jännää ja pelottavaa. Paikkamakuuvieruskaveri haastoi kehän ulkopuolella kaikkien kanssa riitaa. Onneksi se oli paikkamakuussa rauhallinen. Munkki yritti katsoa vain poispäin siitä :) Jos Munkki ei olisi kiertänyt hyppyä, olisimme saaneet ykköstuloksen.

Kesäkuun lopussa kävin vielä Munkin kanssa yksin Mikkelissä rallytokokisoissa. Siellä oli ihan hyvä fiilis ja saimme RTK1:n.

Heinäkuussa osallistuimme Hankasalmen Kennelkerhon joukkueessa Keski-Suomen kennelpiirin piirinmestaruuskisoihin. Munkki teki ihan ok suorituksen ekassa avon kisassaan ja Sutikin sai tasan 70p voittajassa!

Elokuussa pääsimme Hankasalmen Kennelkerhon joukkueessa osallistumaan rallytokon SM-kisoihin Kuopiossa. Kyllä oli jännä paikka osallistua molempien kanssa! Suti meni ihan kivasti, mutta tarkkuusongelmia oli, eikä saatu tulosta. Munkki sen sijaan oli kyllä täpäkkä, mutta jännitin sen kanssa ihan hirveästi ympäristön hälinän takia. Silti hieman yli 70p. Pitkä ja raskas päivä, mutta erittäin opettavainen.

Syyskuussa Sutin kanssa saimme rämmittyä itsemme voittajasta mestariin rallyssa. Viimeinen kisa voittajassa oli tunnelmaltaan sellainen kuin haluaisin meidän aina kokevan, kun olemme yhdessä kehässä. Olimme molemmat rentoja ja pidettiin hauskaa. Munkin kanssa nuo samaiset kisat Hyvinkäällä sen sijaan olivat ihan järkyttävää tasapainoilua karkaamisen ja hallinnan välillä. Hyvältä se ilmeisesti kuitenkin näytti, koska saimme yli 90 pistettä, mutta minulla ei ollut rentoudesta tietoakaan. Tätä yritän nyt saada Munkin kanssa kehitettyä, että voisimme mekin nauttia yhdessätekemisestä. Suti tuli noissa samaisissa kisoissa kääpiösnautsereiden rotumestaruuskisoissa toiseksi! Ensi vuonna sitten tähdätään rotumestaruusvoittoon :)

Munkin kanssa olemme kuuluneet keväästä asti Keski-Suomen kennelpiirin nuorten koirien tokorinkiin, mutta emme oikein ole löytäneet siitä paikkaamme. Jokainen tiimi on yksilöidensä summa. Ehkä tämä tiimi ei vain ole minua varten. Olen ollut lähtökuopissa jo pitkään. Uskon meidän pääsevän eteenpäin ilman tuota ryhmääkin, joka tuntuu tuottavan itselleni vain pahaa mieltä. Katselen vielä talven yli, muuttuvatko tunnelmat.

Munkin kanssa olemme osallistuneet Sporttirakin voi/evl-verkkokurssille. Siellä on ryhmäni kouluttajana ollut Carita Kuparinen. Olemme oppineet kurssilla tosi paljon ja tällainen tapa kouluttautua tuntuu itselleni tällä hetkellä toimivimmalta. Olen oppinut, mistä voittajan ja evl:n liikkeet koostuvat ja saanut opetettua niitä jo Munkille ainakin perusteiltaan, jolloin jatkossa niiden opettaminen tullee olemaan helpompaa.

Lisäksi olemme osallistuneet ACE Agilityn ACE Super -valmennukseen, jota on kerran kuussa Kuopiossa. Halusin valmennukseen, jotta saisin opetettua Munkille perusteet hyvin ja tehokkaasti. Katsotaan, mihin tämä kurssi etenee. Vaikeaa siellä meillä on ollut, mutta ehkä se tästä alkaa helpottaa.

Suti siis sai RTK3:n Hyvinkään kisoissa ja Munkki RTK2:n samoissa kisoissa.

Munkin kanssa osallistuimme eilen Pieksämäellä tokon alokasluokkaan. Saimme 180p, KP:n ja tulimme toiseksi. Jäi älyttömän hyvä fiilis jatkaa eteenpäin. Munkki halusi tehdä kanssani töitä, vaikka ottikin vielä paljon häiriötä kehän ja hallin ulkopuolisista äänistä. Se ei kuitenkaan häirinnyt sitä niin paljoa, etteikö olisi voinut suorittaa annettuja tehtäviä. Loi uskoa, että kyllä se tästä vielä alkaa helpottaa! Siirrymme suoraan avoon. Avon liikkeet ovat jo lähes koevalmiit, pientä hiomista vaatii toki. Teimme niitä tänään pihassa ja kyllä Munkki on innoissaan, kun on niin paljon juoksuliikkeitä. Avossa voisimme viipyä hankkimassa kokemusta TK2:n verran. Seuraava koe voisi olla Kuopiossa joulukuun lopussa, jos vain mahdumme mukaan. Vahvistettava paikkaistumista ja liikkeestä istumista.

Munkin kanssa on ollut haasteita siinä, että se kiihtyy kovin helposti muiden tekemisestä. Olen yrittänyt siihen hakea meille apuja. Vaikuttaisi siltä, että olemme päässeet eteenpäin, mutta vielä on paljon tehtävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti