perjantai 24. maaliskuuta 2017

Sutin maaliskuu

En ole ehtinyt viime aikoina päivittää blogia. Tällaista tämä on aina kun tentti lähestyy. Jäin heti alkuun omasta lukuaikataulustani jälkeen, joten viimeiset viikot olen joutunut käyttämään lähes kaiken liikenevän ajan kirjan läpi kahlaamiseen. Tänään oli sitten se tentti, joten ehtii alkaa toteuttaa niitä asioita, jotka ovat jääneet tänä aikana rästiin, esim. blogien päivitykset.

Maaliskuun alussa otin tavaksi alkaa käydä sunnuntai-iltaisin Pieksämäellä rallytoko-treeneissä. On ollut pitkästä aikaa mukava fiilis! Suti on toiminut mainiosti. Olen hyödyntänyt mattoa, eli ensin up and downia ja lähdetään sieltä 1-2-3-tehtävällä lähtökyltille, jossa nenäkosketus käteen ja liikkeelle. Jos jää haistelemaan, nostan pannasta pään ylös. Mutta kun olen iloinen ja kannustava, se kyllä pysyy hyvin mukana. Loppuun sitten palataan matolle. Mattoa käytän myös odotellessamme vuoroamme. Sinne Suti saa hakeutua, kun siitä siltä tuntuu.

Tein pitkästä aikaa pari viikkoa sitten hajuharjoituksen pihassa. Siitä on kuvamateriaaliakin :)

Ensimmäinen harjoitus oli vielä lämmittelyä ja mieleenpalauttelua: https://youtu.be/DwLOjQXMoTo

Tässä unohdin, mihin olin hajun laittanut, joten Suti halusi aloittaa harjoituksen alusta siirtymällä matolle :) https://youtu.be/KAzuSxzpUOY

https://youtu.be/exarY9fhte4

Seuraavana maanantaina (13.3.) Samun pianotunnin ajan kävimme Sutin kanssa pienellä lenkillä ja teimme hajuharjoituksen seurakuntakeskuksen pihassa. Haju oli muoviämpäreissä, mutta hangessa. Yhdessä ämpärissä oli eukalyptus ja toisessa laakerinlehti, yhteensä ämpäreitä taisi olla 10. Hyvin ilmaisi molemmat piilot, joskin laakerinlehden epävarmemmin, mutta kuitenkin!

Hajuharjoituksen jälkeen otettiin sitten vielä rallya ja tokoa. Onnistui mm. juoksusta maahan meno ja seisominen, kun kokeilin :) Harjoitusta vaatii rallyn kyltti, jossa koira pitää jättää odottamaan ja ottaa itse yksi askel käännöksen jälkeen. Suti ei meinaa millään malttaa odottaa lupaa tulla.

Viime lauantaiaamuna kävimme Haukkuvaarassa. Oli mukava käydä ihan itsekseen. Suti haisteli, mutta teki kuitenkin jo paremmin hommiakin. Saatiin jopa tehtyä muutama temppukin. Pistin kameran kuvaamaan meitä, jotta näkisin itsekin miltä meno näyttää.

 https://youtu.be/QPM1ySNXi7o

https://youtu.be/iW7ysdC1oIg

Välillä pidettiin pieni tauko häkissä tai matolla.

Sen mitä olen huomannut mentorointikurssin jälkeen, että Suti hakee kontaktia minuun enemmän lenkilläkin ja jos menemme vilkkaaseen paikkaan, esim. koulun pihaan. Palkkaan siitä nyt aktiivisesti vähintään kehuilla, mutta todella paljon myös makupaloilla ja teemme sellaisessa paikassa myös muutaman helpon harjoituksen. Tänään huomasin, että kun olimme ylittämässä ison tien, josta juuri meni auto ennen kuin menimme tielle, ylitimme tien hienossa seuraamisliikkeessä :D

Viime sunnuntaina kävimme porukalla laavulla. Tässä muutama kuva sieltä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti