maanantai 27. kesäkuuta 2016

3. NW-treeniviikko

NoseWork-kurssi päättyi kolmanteen tapaamiseen. Viimeisellä kerralla nimesimme toiminnan. Suti hoksasi nopeasti homman nimen, kun olen kutsunut sen töihin "No niin, nyt hommiin!". Pidän siis sitä paikkamakuussa toisessa huoneessa, kun esim. siirrän purkin paikkaa ja kutsun sieltä sitten "hommiin". Otimme mukaan toisen purkinkin ja hyvin Suti valitsi edelleen oikean purkin. Kotiläksyksi saimme sellaisen tehtävän, että jonkun muun pitää piilottaa purkki, etten itse tiedä, mikä se niistä on, jotta oppisin vielä paremmin tunnistamaan merkkauksen. Toiseksi pitää lisätä taas kestoa, kun merkkaa oikean purkin.

Vähän jäi tyhjä olo, kun tuntui loppuvan kesken koko kurssi. Vastahan me päästiin vauhtiin! Nyt yritän päästä johonkin toiseen paikkaan, jotta saamme jatkaa harrastusta. Tuollakin alkaa elokuussa jälleen jatkokurssi, mutta en uskaltanut luvata, pääsenkö mukaan, kun en tiedä työtilanteestani vielä mitään.

Petri teki meille laudoista telineen, johon saan kolme purkkia vierekkäin. Olen kääntänyt telineen vain toisin päin, jolloin oikea purkki onkin koirasta toisessa suunnassa. Viime viikon aikana olemme harjoitelleet oikean purkin etsintää ja keston lisäystä. Emme ole harjoitelleet enää kuin kerran päivässä. Suti löytää oikean purkin hienosti jo, eikä ilmaise enää väärää purkkia. Se käy nuuhkaisemassa vääriä purkkeja, mutta siirtyy nopeasti oikealle ja ilmaisee sen. Tänään laitoin lisähaasteeksi yhteen tyhjään purkkiin yhden kuivanappulan hämäykseksi. En tiedä, onko siitä hyötyä vai haittaa, mutta haluan testata erilaisia juttuja. Kyllähän se sitä yritti, mutta kun en palkannut, siirtyi oikealle purkille ja sai minulta paremman makupalan.

Muoks. 29.6. Kävin tänään hakemassa neljä muovista säilytyskoria, joita meinaan seuraavaksi alkaa hyödyntää. Lisäksi ostin huopatarroja. Laitan siis hajua huopatarran palaan, liimaan sen korin pohjalle ja käännän korin väärin päin. Huomasin, että jossakin käytettiin isompia koreja testissä, joten muokkaan harjoitusta nyt siihen suuntaan.

Maanantaina ja tiistaina teimme treenikaverillemme piilotukset. Suti etsi niitä myös jo, mutta eihän se meinannut tajuta hommaa ollenkaan. Toki sitten, kun osui hajulle sopivasti, ilmaisi sen kyllä. Mutta liian vaikea harjoitus vielä meille. Jatkamme vielä perusteiden harjoittelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti