lauantai 17. maaliskuuta 2012

Toko Varkaus 17.3.

Kävimme Papun kanssa tänään toko-kokeessa Varkaudessa. Matkaa oli meidän pihasta 125km ja ajoaikaa meni 1,5h. Ei mikään paha rasti. Huomasin, että matkalle osui myös Pieksämäen halli ja sen kohdalta matkaa Jyväskylään oli 89km eli meille vähän vähemmän. Pieksämäen hallia joku tuolla moitti, mutta kyllä me varmaan siellä joskus käydään. Tuomarina Varkaudessa oli Katja Rautiainen, oikein mukava ja ystävällinen ihminen. Arvosteli mielestäni reilusti ja antoi lyhyen palautteen liikkeen jälkeen.

Koe ei meidän osalta mennyt ihan nappiin, mutta onnistumisiakin tuli ja minun pitää olla pienestäkin tyytyväinen. Harmittaa vain aina niin paljon, kun ei päästä ikinä näyttämään, että kyllä me ihan oikeasti osataan! Tuomari sanoi kyllä, että huomaa, että kyllä Papu osaa, mutta nyt vain ei ollut paras fiilis. Se tuntui jotenkin ihmettelevän hallia eikä ollut yhtään kuulolla. Se kyllä teki melkein kaikki liikkeet, mutta se viime keväänä Keuruun kokeessa ja reeneissä näkyvä innokkuus (jopa yli-innokkuus) tänään puuttui. Papu on niin pehmeä koira, että sen kanssa on vaikea tehdä mitään, jos se häiriintyy jostain. Ja häiriöitä voi tulla ihan mistä vain! Tiedän, että pitäisi reenata paljon eri häiriöissä, mutta maailmassa on niin paljon häiriöitä, ettei millään pysty harjoittelemaan kaikkia vaihtoehtoja, että pehmeästä koirasta tulisi satavarma suorittaja!! En kyllä haluaisi enää kolmatta pehmeää harrastuskoiraa itselleni. On sen kanssa jotenkin niin vaikeaa tämä tavoitteellinen harjoittelu ja kisaaminen :(

Paikkamakuu onnistui!! Okei, jouduin antamaan kaksoiskäskyn maahanmenossa, mutta se ei lähtenyt perääni!! Sekin vaihtoehto on aina olemassa, kun se on epävarma. YLEENSÄ jos se jää paikalleen, se myös siinä pysyy. Niin nytkin :)

Seuraaminen oli vähän sellaista haahuilua. Paranti kyllä loppua kohti ja taas kun menimme ovea kohti, se kiristi vauhtia, kun vissiin luuli, että lähdemme namikipolle... Ei kuitenkaan karannut kehästä tai ylipäätänsä luotani, joten saan olla tyytyväinen ;) Se myös kävi katsomassa yhtä merkkiä kehän keskellä, kun kuljimme sen ohi. Siispä tällaisia häiriöitä on laitettava reeneissä kentälle! Paikalla makuussa sitä olen jo tehnytkin, mutta en seuraamisessa.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä olisi kuulemma voinut olla nopeampi ja sillä oli jäänyt pitkäksi aikaa kyynärpäät ylös! Tästä liikkeestä ilmenee se, ettei se ollut ihan normaali, koska tämän se on tehnyt jo pitkään ripeästi ja hyvin.

Luoksetulo meni mielestäni TODELLA hyvin, koska Papu pysähtyi!! Sehän on ollut meille niin vaikea liike aina, joten olen tähän tosi tyytyväinen. Harmi vain, että minun olisi ilmeisesti pitänyt osata antaa käsky juuri oikeaan aikaan ja Papu lähti liikkeelle pysäytyksestä aavistuksen ennen käskyäni, joten siitä arvosanan lasku. Mutta se pysähtyi!!

Noutamisesta on tällä viikolla tullut meille uusi ongelma :/ Nyt se lähti iloisesti kapulalle, mutta jäi ihmettelemään kapulan viereen eikä meinannut nostaa. Niinpä annoin uuden käskyn, jolloin se tarttui ja lähti hölköttämään luokseni (tulee aina hitaammin kuin menee, koska ilmeisesti kantaminen vaatii keskittymistä, mutta aina tuomarit siitä huomauttavat). Se tuli tällä kertaa hienosti rinnalle (ei ole sitä tehnyt joka kerta reeneissä) ja kun meinasin ottaa kapulan, se nosti takapuolensa ylös. Suoristin selkääni, koska en halua ottaa kapulaa silloin kun se seisoo. Se istui ja otin kapulan. Tuomari huomautti tästä korjausliikkeestäni.

Juttelimme tässä kohdassa pienen hetken ja Papu oli kaukoihin mennessä jotenkin ihan unohtanut, mitä olimme tekemässä. Se ei mennyt maahan liikkeen alussa. Se ei noussut istumaan ensimmäisellä eikä toisellakaan käskyllä. Ja liike meni sitten nollille. Tuomari sanoi, että käskyni ovat aika hentoja, että koiran voi olla vaikea kuulla niitä. Ainoa vain, että kyllä Papu kuulee (ja tietää mitä pitää tehdä) silloin, kun se on kuulolla. Tänään ei totisesti ollut :(

Estehyppy oli tuomarin sanojen mukaisesti oikein ripeä ja sievä :D Ei huomautettavaa! Toimii sentään joku!

Kokonaisvaikutuksen perusteluja en kuullut kovin hyvin, mutta ilmeisesti annan koiraa kehumalla myönteisen kuvan toiminnastamme tai jotain.

Ensi kerralla pidän Papun pitempään autossa. Olimme vasta 7:nsia eli toiseksi viimeisiä ja itseäni aina vähän turhauttaa pitkät odottelut. Kai se tarttuu Papuunkin. Nyt jouduin pitämään sitä aika pitkään hallissa, joten se varmaan vähän turtui tunnelmaan... Virittely tuntui auttavan vähän, koska se lähti kehään innokkaasti, mutta jotain meille siinä sitten kuitenkin tapahtui :/ Itse en kehässä kuule kehän ulkopuolta mitään, koska yritän keskittyä tekemiseen, mutta Papuhan saattaa häiriintyä ihan mistä vain.

Tässä pisteet:
Paikalla makaaminen 8p
Seuraaminen 7,5p
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9p
Luoksetulo 7p
Seisominen seuraamisen yhteydessä 6,5p
Noutaminen 6p
Kauko-ohjaus 0p
Estehyppy 10p
Kokonaisvaikutus 9p
Yht. 132p, III palkinto

Jojo ja Papu olivat ilmeisesti kaivanneet toisiaan, koska nukkuvat nyt vierekkäin sohvalla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti