perjantai 12. elokuuta 2011

Hyvin käyttäytyvät koirat rokotuksilla

Tänään käytiin rabies-rokotuksilla Eläinklinikka Tähdessä. Palvelu oli ystävällistä, joten voin lämpimästi suositella paikkaa muillekin. Tulemme varmasti itsekin käymään siellä jatkossa.

Kun tulimme aulaan, siellä oli saksanseisoja kassalla. Jojo ja Papu käyttäytyivät oikein hienosti. Yhdestä huoneesta tuli ulos joku vinttikoira, joka alkoi heti murista ja muutahan ei tarvita, kun meidän koirat hermostuu :( Onneksi vinttikoira meni autoon, kun meidän piti jäädä odottamaan ilmoittautumista. Muuten molemmat käyttäytyivät ihan kivasti.

Punnitsin tietysti molemmat: Papu painoi 8,2kg ja Jojo 8kg, joten Jojo saisi pudottaa painoa kilon, jotta olisi hyvä, mutta eihän se nyt vielä ihan lihavakaan ole... Papu on hyvä ja paino on pysynyt tuossa samassa jo pitkään eikä onneksi kastrointikaan ole nostanut painoa. Jojo kun tuppaa varastelemaan kaikenlaista, joten sen saamaa ruuanmäärää on vähän vaikeampi kontrolloida.

Papu oli vuorossa taas ensimmäisenä. Kaikki näytti olevan kunnossa ja eläinlääkäri kehui sen puhtaita hampaita, vaikka olinkin juuri harmitellut, etten muistanut harjata kummankaan hampaita ja Papulle kertyy töhnää parin etuhampaan väliin. Mutta eläinlääkäri tarkoittikin hammaskiveä, jota Papulla ei ole kuin hivenen kulmureissa. Papu sai rokotteesta hirveän kutinakohtauksen, joka onneksi helpotti, kun olimme hetken kävelleet ulkona.

Jojohan yleensä pelkää eläinlääkärin pöydällä niin, että nousee syliini ja niskaan turvaan. Nyt se ei ehtinyt edes huomata rokottamista vaan alkoi pelätä vasta sitten, kun kaikki oli jo tehty :) Sydämen kuunneltuaan eläinlääkäri sanoi, ettei sydän enää lyö niin voimakkaalla iskulla kuin nuoremmilla koirilla, mutta että se on ihan normaalia tuon ikäisellä koiralla. Ei pitäisi vaikuttaa jaksamiseen eikä muutenkaan. Sivuääniä ei kuulunut. Kehui myös hammaskiven puutetta. Jojolle ei tullut kutinareaktiota.

Rabies-rokotukset ovat nykyään voimassa kolme vuotta. Ensi vuonna pitää käydä uusimassa muut.

Eläinlääkäri Noora Kreutz oli kirjoittanut Jojon kuittiin: "Kylläpä teidän koirat käyttäytyivät hyvin!" :D Tämä täytyy säilyttää todisteena ja eläinlääkärin virallisena lausuntona, koska Jojo ei varmasti ikinä ole saanut tai tule saamaan vastaavaa diagnoosia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti