lauantai 12. kesäkuuta 2010

Hammastarkastuksessa

Torstaina Eläinlääkäriasema Reviiri Epilässä järjesti hammastarkastuspäivän. Käytin koirat siellä vain saadakseni tietää, mitä niiden hampaille pitäisi tehdä. Papullahan on ollut yksi aika ongelmallinen yläetuhammas, jonka tieltä pentuhammas jouduttiin poistamaan. Tämä uusi hammas sitten kasvoi vinoon ja sen ja viereisen hampaan väliin kertyy kaikenlaista töhnää, jota on aika vaikea saada pois. Molemmilla on myös vähän hammaskiveä kulmureissa.

Tuomiona kuulimme, että Papulta pitää ehdottomasti poistaa ainakin tuo vino hammas, koska se hinkkaa alakulmuriin. Muutenkin Papulla on tosi ahdas purenta ja useampiakin hampaita on kasvanut vinoon. Purennalle olisi pitänyt tehdä jotain jo kauan aikaa sitten, mutta enpä ole tuota hoksannut. Kaikki näyttelytuomaritkin ovat kehuneet hyvää purentaa eivätkä eläinlääkäritkään ole mielestäni asiasta maininneet.

Jojolla on kuulemma sellainen purenta kuin pitääkin, mutta senkin katkennut etuhammas kannattaa poistaa.

Eläinlääkäri suositteli siis hampaiden- ja hammaskivenpoistoa. Hinta oli sen verran tyyris, että joudun odottamaan syksyyn ennen kuin operaatiot voidaan tehdä. Jos sairaslomani edelleen jatkuu (ja miksi ei jatkuisi, kun kerran särkee edelleen eikä avusta ole tietoa: julkisella puolella pääsee hoitoon neljän kuukauden sisällä...), putoan pian Kelan rahoille ja ne rahat todennäköisesti ovat pieniä :( Petri on joutunut sairaslomalle kädestään ja hänellä on lisätutkimuksia tulossa tässä kuussa. Voi olla, että hänkin joutuu vaihtamaan työpaikkaa. Eli hyvästi haaveeni pennusta, hyvästi haaveet talosta, hyvästi haaveet mistään paremmasta ja hyvästi nykyinen työni...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti