keskiviikko 18. marraskuuta 2009

AVO:n liikkeiden harjoittelutarpeet

Kävin eilen Papun kanssa treenamassa Meirän hallilla Ylökkin toko-vuorolla. Kävin läpi avoimen luokan liikkeet nähdäkseni tämänhetkisen tasomme. Tässä harjoitteluntarpeet:

Paikalla makuu: Vaatii vielä totta kai harjoittelua, että olen piilossa, vaikka kesti kyllä yllättävän hyvin. Ehkä oli vielä vähän liikaa, että kentällä reenasi toinen koirakko samaan aikaan riehakkaasti. Mutta kyllä se siitä harjoittelun myötä.

Seuraaminen taluttimetta: Ihan hyvää kontaktia.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: Kesti kyllä sen, että menin sen taakse tuon kolme metriä ja palasin sieltä rinnalle, mutta ei meinannut millään mennä liikkeestä maahan!!

Luoksetulo: Harjoittelin vasta luoksetulon pysäytystä, eli en ottanut koko liikettä perusasentoon asti. Papu pysähtyi hyvin, kun heitin lelun oikeasti ja hämäykseksi. Tämä on siis hyvällä mallilla. Käytin sekä suullista käskyä että käsimerkkiä.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: Papu pysähtyi välillä ihan hyvin. Harjoittelin sitä muutenkin heittämällä lelun samalla kun annoin käskyn. Taakse siirtymistä se ei kestänyt vaan kääntyi katsomaan.

Noutaminen: Harjoittelimme niin, että annoin kapulan Papulle suuhun ja se kantoi kapulan jalkojeni takaa kiertäen rinnalle. Hyvällä mallilla mielestäni jo tämäkin. Pitää vain harjoitella "omalla ajalla" kapulan heittämistä 10 metrin päähän ;)

Kauko-ohjaus: Papu nousi istumaan jo kauempaa kuin ennen, mutta en ollut vielä kuin korkeintaan 1,5m päässä. Maahan menee kyllä kauempaakin hyvin. Yritän harjoitella tätä niin usein, että istu-käsiliike tulee kunnolla tutuksi.

Estehyppy: Otin ensin pari kertaa niin, että jätin Papun toiselle puolelle estettä ja testasin, millä käskyllä se olisi paras kutsua hypyn yli luokseni. Käytin sanaa "tänne". Kun tämä tuntui parilla toistolla sujuvan, otin koko liikkeen nähdäkseni, miten se onnistuu. Papu lähti reippaasti hyppäämään ja seisoi ensin, mutta kun annoin istu-käskyn, istui. Kun sanoin "tänne", tuli hienosti rinnalle. Papu jää ihan esteen taakse istumaan (kuten jäi seisomaankin), joten voi olla, että joudumme harjoittelemaan kauemmaksi jäämistä. Tosin hyppäsi se helposti takaisin tältäkin etäisyydeltä, vaikka esteen korkeus oli kisamitoissa. Tämä liike siis vaikuttaisi aika valmiilta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti