sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Toko-koe Ikaalisissa, 2-tulos

Elämäni ja Papun ensimmäinen virallinen tottelevaisuuskoe on nyt sitten käyty. Tuloksena 146,5 pistettä ja 2-tulos... Mieli on silti hyvä, vaikkei vielä 1-tulosta tullutkaan. Tästä on tosi hyvä jatkaa!

Paikallamakuu aiheutti minulle eniten jännitystä (sydän hakkasi tuon kahden minuutin ajan niin, että pelkäsin Papun kuulevan sen!). Ensinnäkin se on ollut meidän heikoin osa; toisekseen tuuli niin paljon, että kehänauhat väpättivät ja kerran Papun takana paukauttikin ilmaan niin, että pelästyin Papun lähtevän viimeistään silloin; kolmannekseen joku huusi takanani koiralleen "täällä" ja Papu valpastui samantien, mutta pysyi kuitenkin paikallaan. Yksi koira lähti liikkeelle, mutta sekään ei haitannut Papua. Tästä ja luoksepäästävyydestä kympit!

Hihnassa seuraamisessa Papu jätätti, mutta koska se pysyi kokoajan samassa paikassa, tuomari antoi hyvät pisteet. Seuraaminen taluttimetta meni paljon paremmin ja pirteämmin.

Jäävät liikkeet, jotka ovat jo hienosti sujuneet eivät onnistuneet nyt ollenkaan. Kun piti mennä maahan, Papu jäi seisomaan. Kun piti seistä, Papu tepsutti perässäni :( Onneksi luoksetulo ja estehyppy onnistuivat paremmin.

Papua aivan selvästi otti päähän kova tuuli! Sen ilmeestä näki, että ketutti ;) Tuomarina toimi ihanan rohkaiseva ja rento Tiina Heino. Itseäni ei jännittänyt paikallamakuun jälkeen yhtään, mutta olisin saanut olla jämäkämpi ja reippaampi. Lisäksi minun olisi pitänyt leikittää Papua ennen kehään menoa, että olisin saanut sen vietikkäämpään tilaan.

Seuraavan kahden viikon aikana, ennen Pirkkalan koetta, meidän pitää reenata jääviä liikkeitä varmemmaksi, remmissä seuraamista, loppuasentoon menemistä... Kyllähän tässä vielä työsarkaa riittää...

Luoksepäästävyys 10 -> 10 pistettä
Paikalla makaaminen 10 -> 30 pistettä
Seuraaminen kytkettynä 8 -> 16 pistettä
Seuraaminen taluttimetta 9 -> 36 pistettä
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0
Luoksetulo 9,5 -> 28,5 pistettä
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0
Estehyppy 9 -> 18 pistettä
Kokonaisvaikutus 8 -> 8 pistettä
Yht. 146,5 pistettä, toinen palkinto, sijoituksesta ei tietoa (mukana 10 koiraa)

Taso kokeessa oli mielestäni kova ja koirakot olivat tosi taitavia. Corgi voitti ja heilläkin oli eka koe kyseessä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti