sunnuntai 2. elokuuta 2009

Loppuloman tunnelmia: vesiagilitya ja pottaan kakkausta

Torstaina koimme meidän perheen tämän hetkisen huippuhetken. Tätä iloa ja onnea voi vain toinen äiti tai isä ymmärtää. Samu kakkasi pottaan! Kaiken lisäksi hän teki sen ihan oma-aloitteisesti. Olin itse takapihalla siistimässä Papua, kun alkoi kuulua "Äiti, kakka!". Ajattelin, että no niin pääsen siivoamaan kakkaa lattialta. Mutta Samu istuikin potalla vessassa ja potassa oli kakka! Kyllä olin iloinen ja ylpeä! Petrikin tuli muutaman minuutin päästä ruokatunnille ja pääsimme heti kertomaan tästä iloisesta asiasta. Lauantaina kakka tuli päikkäreiden jälkeen vaippaan, mutta tänä aamuna taas pottaan, eli kyllä se siitä alkaa sujua! Tänään oli muuten päikkäreiden jälkeen kuiva vaippa :)

Otin torstaina myös tokoa Papun kanssa. Hihnassa seuraamisessa oli hyvä motivaatio. Olen tehostanut täyskäännöksiä palkkaamalla tiiviistä käännöksestä. Jäävät liikkeet onnistuivat kerrasta. Tein ne kokeenomaisesti. Luoksetuloa pari kertaa. Hyvä loppuasento. Paikalla makuussa saimme häiriötä, kun naapurin poika juoksi pallon kanssa noin 10 metrin päästä. Papu katsoi poikaa, mutta pysyi hienosti. Laskin 60:een ja palkkasin isosti. Loppupalkkana taas leluhiirenraato, alkaa olla jo aika kärsinyt ;)

Perjantaina menimme Mutalaan agilityreeneihin. Jojon reenien aikaan satoi jo, mutta oli silti vielä ihan siedettävää. Kivat rataharjoitukset, jossa Jojo pääsi hyödyntämään taitojaan. Radalla oli mm. pöytä, joka kyllä sujui, kun jarrutin vauhtia tarpeeksi pöydälle mennessä.

Papun rataa rakennettaessa alkoi sataa reilummin. Lopulta vettä oli kentällä isoja järviä! Papu meni mielestäni tosi hienosti, kun ottaa huomioon mikä määrä vettä joissakin paikoissa radoilla oli! Se nosteli tassujaan pahimmissa lätäköissä niin korkealle, että tuli selväksi, ettei tainnut olla kovin kiva kastella niitä ;) Se kuitenkin suoritti rataa kuten piti ja kun tuli kuivempi kohta, vauhti oli tosi hyvä! Olin tosi tyytyväinen ja kun olimme menneet ekan radan kahteen kertaan, päätin ettemme mene toista rataa, jotta saan jätettyä kivan muistikuvan.

Olen poiminut mustikoita käydessäni koirien kanssa metsässä ja nyt on löytynyt jo hyvä määrä kanttarellejakin! Eilen ostimme 5 kiloa mansikoita, joita pakastin. Tänään iltalenkillä juoksin metsässä melkein koko lenkin. Tekemämme lenkki kestää yleensä puolitoista tuntia, nyt tulimme kotiin alle tunnissa :) Oli mukava "pinkoa" menemään epätasaista maastoa. Vauhtia oli sen verran, että Papu vain ravasi perässäni. Jojo tuli, kun kerkesi. Varovainen sai olla, koska sateiden jälkeen oli aika liukasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti