tiistai 4. elokuuta 2009

Papu 5 vuotta!

Papu täytti tänään 5 vuotta! Paljon onnea veljet Kaapo ja Nappe sekä sisko Kiira! Onnittelut myös Saana-samojedille veteraani-ikään pääsystä ;)

Kävimme metsälenkillä ja tein Papulle jäljen. Suunnittelin hakevani kanttarellit tietämästäni paikasta sillä aikaa, kun jälki vanhenee. Päästin Jojon vähän liian aikaisin vapaaksi! Sehän pinkaisi samantien jäljelle ja ajoi sen yksin minun ja Papun haettua vaivaiset kaksi sientä muiden kärsiessä kuivuudesta. Ahmatti oli syönyt melkein kaikki makupalat, koska kun Papu tarkisti jäljen, ei sieltä näyttänyt löytyvän kuin pari makupalaa. Tein sitten Papulle uuden jäljen, mutta koska makupaloja oli nyt niin vähän, jäljestä tuli tosi lyhyt. Papu ryntäsi taas jäljelle niin, että jouduin vetämään sen takaisin ja rauhoittamaan ennen kuin annoin mennä. Nyt meni jo paremmin. Kun tuli 10 askeleen tyhjä kohta, Papu kiirehti taas eteenpäin, muuten meni kohtalaisesti. Vitsi, kun en saanut tehtyä sille pitempää jälkeä. Se kyllä tarvii sen, että pystyy tosissaan tekemään töitä. Se mikä tässä lajissa ihmetyttää on, että Papu on niin kovalla tohinalla menossa jäljelle :) Positiivinen ongelma, toivottavasti.

Päiväkirja:
klo 18.45
Harjuniityn metsässä kalliolla, alustana sammalta, jäkälää, heinätuppoja ja kalliota
Pituus: vain 10 m, tiuhat askeleet, yksi mutka, tyhjiä pätkiä (10 askelta)
Tuulen suunta: ei tietoa
Makupalat: Keitetty maksa
Kokemukset: Kova nälkä vai miksi jäljelle on niin kiire? Hosuu myös tyhjien kohtien yli kohti makupalakohtaa. Pakko saada tehtyä pitempää jälkeä, että harjoittelusta on jotain hyötyäkin. Teen jatkossa metsälenkillä jäljen, mutta pidän Jojon pitemmän ajan remmissä, ettei se mene ajamaan Papunkin jälkeä.

Eilen olimme Ylökkin möllitokossa. Osallistuimme ALO-luokan kokeeseen. Olisin voinut palkata makupalalla liikkeiden välissä, jolloin kokonaisvaikutus olisi mennyt nollille, mutta halusin ottaa kokeenomaisesti. Mielestäni sain kehuillakin hyvin motivoitua Papua. Pia Pursiainen oli mielestäni riittävän ankara tuomari pisteiden suhteen, eli ihan helpolla tuloksia ei kokeesta saatu, vaikka leikkimielinen kisa olikin. Pia myös hyvin kannusti ja opasti liikkeiden teossa ja jatkoharjoittelussa kaikkia.

Paikalla makuussa Papu ei mennyt ekalla käskyllä maahan TAASKAAN! Miten saan sen toimimaan?? Pia ei kuitenkaan nähnyt sitä, joten tässä kohdassa saimme kyllä kohtuutonta etua. Mutta Papu pysyi hyvin ja istui heti perusasentoon kun käskin.

Molempiin seuraamisiin olin tosi tyytyväinen. Papu jaksoi seurata hienosti, kääntyi täyskäännöksessä ripeästi (ollaan reenattu) ja pysähtyi perusasentoihin heti kun piti. Liikkeelle lähtöjä meidän pitää vielä harjoitella niin, että saan Papun jo aloittamaan reippaasti. Nyt pääsimme muutaman metrin ennen kuin lähti tosissaan seuraamaan.

Liikkeestä maahanmeno meni nollille. Istui.

Luoksetulossa tuli taas hieman vino perusasento, vaikka olen saanut sen reeneissä jo niin hyväksi. AARGH! Muuten iloinen ja nopea luoksetulo.

Liikkeestä seisomisessa muutaman askeleen teputtamista perässä, eli käsky ei ole VIELÄKÄÄN sille niin vahva, että pysähtyisi HETI. Ja reeneissä onnistuu ihan hienosti sekin...

Estehypyssä Papu katseli kaikkea muuta kuin minua, kun tuli aika antaa hyppy-käsky. Annoin käskyn vaikka arvelin, ettei tule menemään. Mutta se menikin! Ja lähti kiertämään esteen ohi!! Sanoin "oota" ja koira pysähtyi esteen viereen. Olipa hieno paikka mennä rinnalle... Ja sitten se vielä istui ennen käskyä!! AARGH! Miten paljon sitäkin on reenattu eikä vaan onnistu sitten kun pitäisi näyttää taitoja muillekin??!

162 pistettä eli 1-tulokseen oikeuttava tulos. Tehdäänpä tämä temppu sitten oikeissakin kokeissa ;)

Joka tapauksessa olen tosi tyytyväinen kenraaliharjoitukseemme. Olimme hyviä monissa asioissa, jotka eivät ole aiemmin sujuneet. Sain Papun motivaation pysymään hyvänä. Ainoa vain, että kontaktia pitää vieläkin harjoitella lisää, mutta oikeaan suuntaan ollaan kuitenkin menossa :) Oli kuuma ja silti Papu toimi :) Minua jännitti, mutta se kuitenkin hälveni ekan seuraamiskaavion toisella suoralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti