keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Tokoa

Tarkoituksena on koko viikon ollut harjoitella Papun kanssa tokoa ja näyttelykävelyä Samun päiväunien aikaan tällä viikolla. Oikeasti olen päässyt reenaamaan vasta illalla Petrin tultua kotiin, koska Samu ei ole mennyt päikkäreille. Tänään hän sitten lopultakin väsähti puoli kolmen jälkeen. Menin heti Papun kanssa viereiselle "kentälle". Aikaa vierähti yllättäen yli puoli tuntia.

Pistin Papun paikalla makuuseen siksi aikaa, kun rakensin ruutua. Rakentamisen jälkeen menin piiloon puun taakse ja olin juuri lähdössä takaisin koiran luo, kun se lähti liikkeelle korvat sillälailla kuin olisi vähän säikähtänyt jotain. Pistin sen muitta mutkitta takaisin paikalleen ja laskin 60:een kunnes palasin palkkaamaan.

Sitten otimme ruutua. Papu kirmaa ihan kivasti kohti ruutua, mutta ihan niinkuin "rajalla" jo alkaisi etsiä palkkaa ja himmaa vauhtia ja pää alkaa pyöriä. En ole vienyt makupalaa ruutuun vaan joko juossut antamaan palkkaa kädestä ruutuun tai vapauttanut namikipolle. Nyt tein niin, että heitin leluhiiren Papun eteen ruutuun. Se tuntui nostavan kierroksia. Päättelin sen siitä innosta, jolla se äityi jopa tappamaan hiirtä. Saa nähdä, onko tästä sitten loppuviimeksi mitään hyötyä. Toisekseen omaksi huviksihan näitä EVL-liikkeitä muutenkin tässä reenataan.

No, kun kerran ruutu oli siinä valmiina, sain päähänpiston, että yritän tehdä Papun kanssa taas idaria. En tiedä jäävien liikkeiden järjestyksestä, mutta me teimme ne "maahan", "istu", "seiso" ja perusasento -järjestyksessä. Halusin lähinnä kokeilla, pysyykö se paikallaan kun olen kiertänyt kehän ja palaan sen rinnalle. Ja tuleehan siinä samalla jäävien liikkeiden harjoitteluakin. Hittolainen, sehän pysyi! Olin kyllä tosi ylpeä Papusta :) Oikein mallikkaasti meni mielestäni koirakolta, joka ei ole oikeasti koskaan harjoitellut liikettä!

Seuraaminen ja jäävät liikkeet ovat alkaneet taas sujua mielestäni ihan hienosti. Ahkeramman palkkaamisen myötä. Toivottavasti Papu ei opi, että kokeessa palkkaa ei tule niin tiuhaan, jolloin saa taas lorvia ja lusmuilla miten haluaa...

En aio käydä kokeissa tänä syksynä niin tiuhaan kuin keväällä, joten toivottavasti koe käy palkattomasta reenistä. Elokuun loppupuolella mennään seuraavan kerran. Agilitykisoihinkin mennään varmaan vasta syyskuun alussa (piirinmestaruuskisat vaatimattomasti ;) ) ja syksyn muita kisoja ja kokeita katselen tarkemmin myöhemmin.

Näyttelykävelyä yritin harjoitella päivällä Samun katsoessa Monsterit Oy:tä, mutta ei siitä oikein mitään meinannut tulla. Kun sain Papun kontaktiin, se katsoi niin tarkasti, että etujalat vispasivat korkealle :( Pitää vaan jatkaa harjoittelua, jos vaan jaksaisi kiinnostaa... Mutta pakko kai se on jaksaa siihenkin motivaatiota kerätä, kun on kerran tullut näyttelyynkin ilmoittauduttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti