maanantai 24. elokuuta 2009

Papu toko-kokeessa eilen Keuruulla

Kävin Papun kanssa eilen Keuruulla toko-kokeessa. Myllymäeltä sinne oli kohtalaisen lyhyt matka. Keli oli upea: vettä tihuutti, mutta sekin taukosi vähän ennen meidän vuoroa. Aamulla metsästä kuului sodankäynnin äänet, Keuruun armeijan sotaharjoitukset olivat käynnissä. Se varmasti vaikeutti paukkuarkojen koirien suorituksia. Papu ei tuntunut olevan niistä millänsäkään.

Toko 23.8. Keuruu, tuomarina Salme Mujunen
Luoksepäästävyys 9 (otti askeleen kohti tuomaria)
Paikalla makaaminen 0 (lähti perääni kun poistuin koiran luota, taisi paineistua muiden käskytyksestä -> harjoiteltava lisää joukkokäskytystä)
Seuraaminen kytkettynä 8 (melkoista perässä hinaamista)
Seuraaminen taluttimetta 5,5 (järkyttävää perässä hinaamista, ajatuskatkoja ym.)
Maahan meno seuraamisen yhteydessä 9,5 (valmistelevassa vaiheessa olisi saanut olla parempi kontakti)
Luoksetulo 10 (perusasento oli vähän kaukana, mutta oli kuitenkin suora)
Seisominen seuraamisen yhteydessä 5,5 (onnistui, mutta tuomarin mielestä valmistelevassa vaiheessa olisi saanut olla parempi kontakti eikä pysähtyminen ollut riittävän nopea)
Estehyppy 8 (liikkeelle lähtö samantien kun liikkuri sanoi "käsky", muuten meni mallikkaasti)
Kokonaisvaikutus 8,5
Yht. 131,5, ALO3
sij. 7./11

Vaikka tulos ei paperilla hyvältä näytäkään eikä "suuria voittoja" saavutettu, olin tyytyväinen siihen, että Papu suoritti molemmat jäävät liikkeet ja luoksetulo meni lähes täydellisesti, lisäksi olin tyytyväinen hyppyyn, vaikka Papu vähän varastikin. Jos saan hieman jossitella: JOS paikallamakuu olisi onnistunut, olisimme saaneet 1-tuloksen... Joka tapauksessa olin niin onnellinen siitä, että sain olla Papun kanssa suorittamassa koetta, että mitä väliä sillä sitten on, mitä tuloksia sieltä tulee, kun koira kuitenkin on siinä mielessä tottelevainen, ettei karkaa kehästä, pure ketään tai mitään jne. Ja sanoihan Mujunenkin, että kyllä se "menestys" sieltä on tulossa, ei vain ihan vielä tullut ;)

Päätin ottaa seuraamiseen jonkin valmistelevan eleen tai sanan, koska se näyttää toimivan tällä hetkellä jäävissä liikkeissäkin. Jos sillä saisin sen vielä viime hetkellä innostumaan. Täytyy vain jatkaa palkkaamista kovasti reeneissä, ehkä palkka voisikin tulla kupista eikä kädestä...

Ostin Keskiseltä naksun. Täytyy varmaan alkaa opetella sen käyttöä. Nyt aloitetaan kapulan pito -harjoittelu tosissaan ja alan palkita hypyllä pysähtymistä heittämällä namin, ehkä sitä voisi käyttää myös liikkeestä seisomisessakin. Paljon on taas harjoiteltavaa...

2 kommenttia:

  1. Meidän foorumin kautta tulin tänne teidän blogiin. Te ootte aika ahkerasti kuitenkin reenaillut ja vielä kisannutkin. Meikäläinen ei :-( Mutta jos nyt taas aloittaisi "alusta". Eikös syksy ole toinen uusvuosi kun tehdään hyviä lupauksia.

    Toi sun barffi -kirjoitus foorumilla oli mielenkiintoinen. Kiitos siitä!

    terkut Marita

    VastaaPoista
  2. Kiitos Marita käynnistä ja että jätit viestin. Mukava huomata, että käy täällä ilmeisesti joku joskus ;) Pääasiallinen tehtävähän tällä blogilla on toimia treenipäiväkirjana sekä tapahtumien muistiinpanon välineenä.

    VastaaPoista