sunnuntai 16. elokuuta 2009

Papu näyttelyssä

Kävimme tänään Ikaalisissa koiranäyttelyssä. Tuomarina toimi Leni Finne. Vettä satoi aamuyöstä asti kaatamalla, onneksi hieman helpotti, kun meidän vuoromme oli. Kehä kyllä oli yhtä isoa vesilammikkoa.

Olin Papun trimmiin tyytyväinen. Se myös esiintyi mielestäni ihan hienosti. Föönauksetkaan eivät ehtineet mennä ihan pilalle kosteudesta ja kurasta huolimatta, ennen kehää. Mustia käppänöitä oli ilmoitettu vain 4, joista kolme oli uroksia. Juniori- ja nuortenluokan urokset olivat isoja ja näyttäviä isoine jalkakarvoineen. Kun näin niiden saavan ERI:t, vaikkei junnu edes esiintynyt kovinkaan edukseen, arvasin, ettei meillä tule olemaan tässä kisassa mitään jakoa. Papu on niin pieni tuollaisiin uroksiin verrattuna :(

Tässä arvostelu:
"Oikeat mittasuhteet. Luusto voisi olla hieman voimakkaampi. Melko voimakas kallo. Hieman kevyt alaleuka. Pään linjat voisivat olla yhdensuuntaiset. Hyvät korvat. Kaula voisi olla tyylikkäämpi. Hyvä eturinta. Lyhyt olkavarsi. Oikean(mallinen) (epäselvää kirjoitusta) rintakehä. Riittävät takakulmaukset. Oikea askelpituus. Vispaa edestä." H

Ei sanakaan karvasta tai trimmistä :( Ei hirveästi kehuja, mutta olihan tuossa kai jotain hyvääkin. Jotenkin tuli sellainen olo, että kun tuomari kuuli Papun iän, hän varmaan ajatteli, että "jahas, mitenkäs tuo ei ole vieläkään valio. Ei siitä ilmeisesti muutkaan tuomarit ole tykänneet." Aivan varmasti tuollaiset asiat pyörivät tuomarin mielessä. Arvostelu on aikatavalla erilainen kuin silloin kun Papu oli alle vuoden ikäinen, jolloin se oli todellakin vielä ihan keskeneräinen ja tuo samainen tuomari tykkäsi. Omasta mielestäni (ja on sitä kyllä muutkin kehuneet) Papusta on tullut tosi komea viimeisen vuoden aikana. Mutta ei kelvannut, ei tuolle tuomarille.

No, meidän näyttelyt oli nyt sitten tässä. Vaikka puhuinkin ennen näyttelyä, että jos Papu saa EH:n tai huonomman, alan tosissani harkita kastrointia, se on kuitenkin edelleen vasta harkinnassa. Eli leikkausaikaa ei ole vielä varattu, ainakaan tällaisen näyttelyn takia. Mutta näyttelyihin en enää tule Papua viemään. En nauttinut enkä ymmärrä, miten koira voi siitä tykätä, että makaa monta tuntia häkissä, jota on edeltänyt mahdollisesti pitkäkin ajomatka näyttelypaikalle; pääsee kehään ehkä minuutiksi ja sitten lähdetään ajamaan kotiin. Ei kyllä kiinnosta yhtään. Me keskitytään muihin touhuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti