keskiviikko 5. elokuuta 2009

Jäljestämässä

Tänään onnistui jäljen tekeminenkin, kun pidin Jojon kiinni koko ajan, kun kiersimme odottamassa jäljen vanhenemista. Kun Papu oli ajanut jäljen, annoin Jojon vielä käydä se läpi ja se työskentelikin tosi tarkasti.

Paikka: Harjuniityn metsä, kallio
Aika: klo 19.45, 10 min vanha jälki
Keli: Tyyntä, aurinkoista
Makupalat: Keitetty maksa
Erityistä: Tein jäljen takaperin ja tiputtelin makupalat jälkien päälle. Tein jäljen kalliolle, jossa oli jäkälää, sammalta, pitkää heinää ym.
Pituus: N. 30 m
Kokemukset: Rauhoitin Papun jäljen alkuun, mutta kun päästin sen jäljelle, se ryntäsi taas sille kuin viimeistä päivää. Rauhoitin uudestaan vielä kaksi kertaa ennen kuin lähtö onnistui. Nyt matkaa oli tarpeeksi Papun menon rauhoittamiseksi. Askelsin oikeastaan aika varovaisin askelin perässä, etten omalla liikkeelläni kiihdytä Papun vauhtia. Tein jäljelle yhden loivan mutkan. Papu meni mutkan suoraksi, mutta palasi välittömästi takaisin jäljelle ja seurasi loppumatkan tosi tarkasti!

Laitan tähän perään vielä 9.7. tekemämme jäljen, jonka olen unohtanut kirjata, koska olimme silloin reissussa.

Paikka: Porvoon leirintäalueen nurmikenttä
Aika: klo 8.30
Keli: vesisade, kova tuuli takaa
Makupalat: Keitetty maksa
Erityistä: Noin tunnin vanha jälki. Vettä tuli kuin aisaa koko ajan.
Pituus: yli 100 askelta
Kokemukset: Alku meinasi mennä taas kouhottamiseksi, joten rauhoitin tilanteen. Tiukempi mutka, josta astuu yli, mutta palaa takaisin ja seuraa jälkeä hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti