lauantai 29. elokuuta 2009

Tämä viikko pakettiin

Tämä viikko on mennyt sairastellessa. Samulla alkoi nenä vuotaa sunnuntaiaamuna ja kuume nousi maanantai-iltana. Yskä on ollut kova koko viikon. Petri jäi kotiin ja sairastui itsekin. Meni kuitenkin töihin torstaiksi ja perjantaiksi, kun minä jäin Samun kanssa kotiin. Hänet piti hakea perjantaiaamuna kotiin, kun maha oli ihan sekaisin, oksetti ja pyörrytti ja väsytti, ja nuha oli tietysti. Samulla nousi kuume uudestaan keskiviikkoiltana ja torstaina käytiin lääkärissä. Mitään ei kuitenkaan löytynyt, eli korvat ja keuhkot oli ok. Tavallista flunssaa siis. Myös Papulla tuntui maha hieman oirehtivan, sillä se yökkäili päivällä ja alkoi syödä heinää oikein urakalla. Siksi annoin sille Tehobaktia ruuan seassa kolmena iltana ja tämä ennakointi tuntuu auttaneen. Jojon päälle kävi sakemanni torstaina metsälenkillä. Tällä kertaa Jojossa ei ollut mitään ihmiselle näkyvää syytä, sillä sakemanni pyyhkäisi päälle samantien kun näki meidät. Ilmeisesti tuossa kahakassa Jojolta katkesi etuhammas :( Onpa ollut viikko!

Treenailtukin on harvinaisen paljon. Maanantaina kävin Mutalassa reenaamassa paikallamakuuta Kilven Annen ja Lammin Johannan kanssa. Teimme niin, että kun he käskyttivät koiriaan maahan, minä olin hiljaa ja palkkasin siitä, että Papu katsoo minua. Se tuntui hämmentävän Papua, tarjosi mm. maahanmenoa. Kun sitten lopulta käskin, se meni ensimmäisellä kerralla maahan :) Lisäksi otin seuraamista ja ruutuun lähetystä.

Tiistaina menin vierailemaan Mesirannan Teron agilityryhmään Papun kanssa. Tarkoituksena oli hakea vähän itseluottamusta koko lajia kohtaan. Harjoitusradat olivat mukavat, joissa oli tarkkuutta vaativia osia mutta joissa Papu pääsi hyödyntämään radanlukutaitoaankin. Oikein kiva harjoitus ja kun Papu vielä jälkimmäisellä radalla meni tosi reippaastikin, olin enemmän kuin tyytyväinen!

Keskiviikkona kerättiin metsälenkin aikana pari litraa kanttarelleja.

Kuin myös torstaina. Tuolloin oli myös vuorossa Marian toko-treenit. Harjoittelimme merkille lähetystä. Ajatuksena on, että koira opetetaan kiertämään merkki ja kun se sen oppii, aletaan sitä pysäyttää, kun se on kääntynyt ohjaajaa kohti. Papu hokasi tämän tosi nopeasti! Pääsimme jo harjoittelemaan pysäyttämistäkin, jonka se myös tuntui ymmärtävän helposti. Kiertäminen tapahtui tosi vauhdikkaasti ja onnistui jo pitemmästäkin matkasta.

Lisäksi harjoittelimme ohjatun noudon alkeita. Seisoin merkillä, jonka luo pyysin koiran kiertämään. Kun se pysähtyi, palkkasin ja lähetin jompaan kumpaan suuntaan namikipolle. Ihana harjoitus tämäkin meidän molempien mielestä!

Lopuksi otimme vielä paikallamakuuta. Ohjaajat menivät piiloon ja olivat siellä ainakin kolme minuuttia. Kaikki koirat pysyivät hyvin. Otimme maahanmenoa niin, että Maria karjui käskyä, mutta eihän Papu tietenkään tuolla häiriinny mistään... Lähti kerran perääni, jolloin palautin sen rauhallisesti paikalleen. Olisikohan siinä pitänyt sanoa koiralle "ei" ja palauttaa se paikalleen?

Perjantaina kävimme Mutalassa Ylökkin seuramestaruuskisoissa. Papu teki molemmilla radoilla puhtaat suoritukset, tosin yliajalla. Jojo sai molemmilta hyllyt, kun ei sen pää totisesti kestä kisaamista. Halusin kokeilla olisiko helpompaa omalla kentällä, mutta ei ollut, kun väkeä oli niin paljon ja outoja koiria ym. ylimääräistä katseltavaa, ettei se kuunnellut minua yhtään :( Papu tuli mestaruustuloksissa mini kilpailevissa toiseksi.

Tänään olemme käyneet kahteen kertaan metsässä keräämässä puolukoita ja sieniä. Samu on juossut puoli tuntia keittiön lenkkiä niin, että lähtee liikkeelle ihan niinkuin kilpajuoksijat :D Nyt mennään saunaan koko perhe, kun sekin on lopultakin käyttövalmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti