tiistai 16. lokakuuta 2012

Sunnuntaitokoa Sutin kanssa

Oli taas tosi hyvät reenit Hangan lavalla. En voi vieläkään uskoa tätä, että minulla on noin huippuhyvä kouluttaja apunani, lyhyen ajomatkan päässä ja vieläpä ihan ilmaiseksi, kun koulutus sisältyy jäsenmaksuun.

Olen harjoitellut Sutin kanssa paikkamakuuta nyt niin, että makuutan sitä yhden harjoituksen kerrallaan, mutta useita kertoja päivässä (ruuan annon yhteydessä kaksi kertaa päivässä; kun jäävät yksin kotiin tai annan puruluun tmv.). Tuntuisi toimivan Sutin kohdalla hyvin. Paikkamakuu on parantunut huomattavasti ja voin jo mennä hetkeksi piiloonkin; Samu voi touhuta ympärillä tai Jojo tai Papu lähteä liikkeelle; tänään jopa sain antaa puruluut Jojolle ja Papulle ensin ja Suti pysyi paikallaan.

Kentällä otin siis vain yhden harjoituksen, jonka jälkeen vapautin. Pysyi hyvin.

Sitten harjoittelimme paikalla pysymistä eri asennoissa. Suti pysyy jo paljon paremmin ja voin kiertää sen joka asennossa.

Luoksetulo oli nopea ja iloinen, vaikka pysyinkin paikallani.

Estehypyssä näytimme, mitä Suti jo osaa eli osaa pysähtyä esteen taakse ja pysyy paikallaan siirtyessäni sen rinnalle. En ole vielä opettanut sitä perusasentoon menemiseen.

Lisäksi harjoittelimme perusasentoa ja sivuaskelia. Suti ei vielä osaa siirtää takapäätään, joten sain ohjeeksi harjoitella niin, että ohjaan ensin Sutin vähän peruuttamaan ennen kuin lähdetään siirtymään. Siirtymisen pitää myös olla riittävän iso, että koira ymmärtää, että sen ylipäätänsä pitää liikkua. Otan tämän nyt seuraamisessa tehoharjoitteluun, jotta saisin tiiviin paikan ja että Suti seuraisi minua, menin mihin suuntaan tahansa. Sivuaskeleet ovat luultavasti minulle vaikeampaa, joten olen jo harjoitellut niitä ilman koiraakin ;)

Kotona jatkoimme kapulannostoharjoituksia ehdollistamisen avulla. Eilen Suti jo otti kapulan maasta suuhunsa, mutta ei vielä nostanut!! Jenni kertoi kouluttaneensa entiselle mäyrikselleen noudon samalla tavalla parissa kuukaudessa, joten meilläkin on toivoa saada homma haltuun ennen joulukuun puolta väliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti