torstai 18. lokakuuta 2012

Gimme five

Jos en ole vielä tarpeeksi aiemmin hehkuttanut Sutin oppimiskykyä, niin sanonpa vielä pari sanaa aiheesta ;)

Mehän harjoittelemme aika usein, lähes päivittäin, jotain pientä. Nyt ohjelmassa on ollut noutokapulan nostaminen, joka tosin etenee hitaasti, mutta varmasti. Paikkamakuu on parantunut mielettömästi tällä harjoittelutaktiikalla, että otetaan vain yksi harjoitus kerralla, mutta useita kertoja päivässä. Suti kestää jo Jojon ja Papunkin häiriöinnit.

Eilen otin Sutin kanssa myös käännösharjoituksia. Äkkiä se hoksasi idean, joskin paikka ei vielä ole kovin tiivis, mutta eiköhän se siitä ajan kanssa ja harjoittelun myötä tiivisty.

Sitten ajattelin, että nyt pitää vastapainoksi opetella joku uusi temppu. Mieleen tuli Petrin kommentti, ettei Suti osaa antaa tassua. Aloin harjoitella sitä niin, että pidin makupalaa nyrkissä ja nyrkkiä Sutin edessä. Joka kerta kun läpsäisi tassullaan kättäni, avasin käden ja se sai syödä makupalan. Kun tämä alkoi sujua muutaman toiston jälkeen, aloin pitää avointa kättä Sutin edessä ja pidin makupalat toisessa kädessä. Muutaman toiston jälkeen, ajattelin tempun olevan valmis, joten halusin kokeilla jotain vielä. Niinpä nostin käden pystyyn Sutin eteen. Se äkkäsi tarkoitukseni samantien, läppäsi kättäni ja niin hauska Gimme five -temppu oli valmis.

Halusin tietysti esitellä uuden tempun myös Samulle ja Petrille ja Jojo ja Papu olivat mukana. Suti teki tempun tehostetusti ja läppäsi molemmilla tassuilla kättäni :)

Päivitys klo 20.05: Nyt se sitten nostaa sen kapulan!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti