sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Käännöksiä ja takapalkkaa

Viikolla olemme harjoitelleet vain kotona, koska emäntään on iskenyt niin kova flunssa, että jätin suosiolla lauantain agilityn ja sunnuntain tokon väliin. Hyvä kun jaksaa puhua, saatika juosta ja hihkua samaan aikaan! Yskä on tällä hetkellä niin kova, että meinaa häiritä yöunta - kaikilta :( Toivottavasti alkaa pian helpottaa. Ei ole vissiin kovin hyvä vastustuskyky tällä hetkellä, kun olen joutunut syömään kaksi antibioottikuuria kuukauden välein ja nyt kun Samu sairastui, niin sairastuin tietysti taas minäkin.

"Harjoitusohjelmassamme" on tällä viikolla ollut kapulan nosto ja pito; käännökset; seisominen; kaukot; paikkamakuu ja takapalkka.

Kun Suti alkoi nostaa kapulaa, olen yrittänyt saada sitä pikku hiljaa pitämään kapulaa pitempää aikaa suussaan. Tällä hetkellä ollaan tilanteessa, että se sylkäisee kapulan pois samantien, kun on nostanut sen. Eli pidennän palkkausaikaa. Kyllä se varmasti pian homman nimen hoksaa, kun on muussakin niin viksu.

Käännöksiä harjoitellaan edelleen ja hyvin jo sujuvatkin. Pian voisin siirtyä harjoittelemaan sivuaskelia. Esittelin käännöksiä Petrille ja näytti sen mielestä hienolta :)

Kaukoissa olemme ottaneet vaihtelun vuoksi kaikkia asentoja. Suti on seisomisesta vähän hämmentynyt, mutta tekee sen kuitenkin, joskin liikkuu eteenpäin! Alan käyttää tässä seuraavalla kerralla takapalkkaa!

Paikkamakuu-harjoitukset jatkuvat edelleen joka ruokailun yhteydessä sekä jättäessäni koiria yksin kotiin. Koska tällä viikolla on ollut kylmää, olen palkinnut Sutin jo siitä, että se menee maahan märkään tai kylmään maahan. Se tekee sen niin nopeasti, että haluan sitä myös siitä palkata. Tai olen käyttänyt takapalkkana ruokakuppia ja hetken paikkamakuun jälkeen, vapauttanut kupille. Suti on hienosti kontaktissa koko ajan eikä yritäkään vilkuilla kupille. Siinä minun pitääkin olla tarkkana, ettei pääse sinne koskaan ilman, että on hyvässä kontaktissa. Olen makuuttanut sitä eri mittaisia aikoja, palkannut heti jäämisen jälkeen, käynyt kauempana tai piilossa jne. Pitää muistaa olla monipuolinen. Palkkaan kuitenkin aina vasta, kun olen koiran rinnalla. Perusasentoon en ole sitä vielä alkanut käskeä. Sisällä olen pitänyt Sutia perusasennossa katsekontaktissa ja vapauttanut takana olevalle makupalalle.

Koulussa alkaa huomenna toinen jakso. Se vaikuttaa kiireisemmältä kuin tämä ensimmäinen, joten toivottavasti ehdin kirjata tänne ylös harjoituksiamme. Harjoitella pitää kuitenkin Sutin kanssa useasti, jotta edistys jatkuu. Ehkä jätän Facebookissa notkumista vähän vähemmälle ja keskityn olennaiseen ;)

ps. Otin Papunkin huoneeseen, jossa reenaan Sutin kanssa, että saamme olla rauhassa. Papu oli aivan täpinöissään, kun sai tehdä jotain :) Teetätin sillä kaukoja kaikkine asennonvaihtoineen vaikka miten pitkään ja se vain jaksoi ja jaksoi :D Kilpailu tekee hyvää! Ehkä sitä sitten kuitenkin voisi viedä johonkin vielä ennen joulua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti