tiistai 23. lokakuuta 2012

Tokoilua

Sunnuntaiaamuna jälleen tokoilemassa Hangan lavalla. Tällä kertaa ohjelmassa jäävät liikkeet, luoksetulo ja estehyppy.

Jääviä harjoiteltiin kutakin asentoa niin, että kukin koirakko kiersi seuraavalle törpölle ja teki harjoituksen sen kohdalla. Sitten siirryttiin toisen törpön kohdalle. Kun oli kierretty kierros, tehtiin joku muu jäävien liikkeiden asennoista. Suti toimi ihan ok. Istuminen oli sille uusi juttu, mutta kyllä se senkin sitten nopeasti hoksasi. Seisominen on sille edelleen vaikeaa, joskin parantunut tosi paljon ja maahanmeno märkään maahan on todella haastavaa, mutta kyllä se maahan kuitenkin menee.

Luoksetulossa Jenni laittoi merkit 10m ja 20m kohdille. Halusin testata osaamistamme ja kokeilimme ensin 10m luoksetuloa ja jos se onnistuisi, 20m luoksetuloa. Ensimmäisellä kerralla Suti nousi tule-käskystä seisomaan setteriasentoon eikä lähtenyt tulemaan, toisella käskyllä nytkähti eikä tullut vieläkään, vaan vasta kolmannella juoksi kuin vimmattu :D Huvittava pikku ipana! Otettiin 10m sitten uusiksi. Tällä kertaa toinen harjoittelukoirakko otti IHAN VIERESSÄ luoksetuloa lintukoirien sääntöjen mukaan eli pillillä. Suti ei reagoinut vielä pilliin, mutta kun koira juoksi ihan sitä kohti emäntänsä luokse, ei sekään enää kestänyt vaan lähti koiran luo. Sanoin ohjaajalle, ettei vielä saa tehdä vastaavia häiriöitä meille, koska se vaikeuttaa harjoittelua. Jatkossa ei sitten haittaa, mutta nyt haluaisin, että alkeet oppisi kunnolla. Niinpä taas uusiksi. Nyt tuli hienosti ja teimme saman vielä 20m päästä ja upeastihan se tuli sinnekin! :) ALO-luokan luoksetulo-liike taitaa olla valmis.

Luin uusimmasta Canis-lehdestä (5/2012 Ohjaustyöskentely s. 43) takapalkan käytöstä esim. luoksetulon pysäytyksen harjoittelussa. Jutussa sanotaan, että tässä tavassa koiralla ei ole mitään tarvetta astua yhtään askelta kohti ohjaajaa, koska joutuu kuitenkin kääntymään takaisin. Jenni oli samaa mieltä. Juttelimme jo, miten voisin aloittaa ihan pelkästään takapalkkaharjoittelun niin, että olemme perusasennossa ja hyvästä kontaktista vapautan koiran takanamme olevalle namikipolle/palkalle.

Estehyppy meni jo sillä tavalla "hienosti", että Suti karkasi hyppäämään lähes joka kerta kun yritin lähettää sitä hypylle. Näin ollen palkkaaminen oli koko ajan myöhässä. Se myös hyppäsi kauas, mutta siirtyi vielä käskyn jälkeen monta askelta kohti estettä. Niinpä minun täytyy alkaa palkata sitä heittämällä pallo tai makupala ja sanoa pysäytyskäsky samaan aikaan. Eli alamme taas harjoitella pysähtymistä hypyn jälkeen.

Maanantai-illan sisäharjoittelu

Otin taas kapulan esiin ensimmäisenä, koska haluan, että Suti on innokas harjoittelemaan ja oppii tekemään liikkeen energisesti. Se alkoi nostaa kapulaa heti, mutta aloin vaatia siltä tällä kertaa oikeaa tapaa nostaa kapula: keskeltä eikä päästä. Tätä siis harjoiteltiin tämä ilta. Lisäksi lähetin sen "hakemaan" kapulan perusasennosta. Oli aika innokas siihen hommaan, joten en taida sitä enää jatkossa ottaa, vaan nyt keskitytään pitempiin pitoaikoihin ja liikkumiseen kapula suussa.

Harjoittelimme myös käännöksiä vasemmalle ja oikealle. Varsin lupaavaa on jo sekin :) Paikka tiivistyy myös koko ajan, joten tästä harjoittelusta on varmasti apua varsinaiseen seuraamiseenkin!

Lopuksi otettiin myös liikkeestä seisomista, joka kotioloissa tuntuikin yllättävän haastavalta. No, jatketaan harjoittelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti