tiistai 21. helmikuuta 2017

Kuudennen viikon harjoitus: toimintasuunnitelma

Toimintasuunnitelmamme
Aloitan jo niin pitkältä, että alan henkisesti valmistautua jo automatkalla. Ole valmis! Keskity vain koiraan! Pidä treenihetket lyhyinä!
1. Rauhoitun itse.
2. Otan Sutin lyhyehköön remmiin. Seison välinpitämättömästi paikallani. Kun katsoo, palkkaan kädestä ja heitän makupalan maahan. Olen rauhallinen ja odotan kärsivällisesti.
3. Jos alkaa hermostuttaa tai tulee jokin keskeytys, laitan Sutin häkkiin. Voin itsekin vetää samalla henkeä ja rauhoittua.
4. Testaan, onko valmis tekemään töitä, esim. matolla. Ottaako kontaktia, vaikka heitän makupalan maahan.
5. Teen lyhyen mattoharjoituksen ennen radalle menoa. Seuraamista ja temppuja mattojen välissä. Nopealla tahdilla. Hyödynnän tuoliharjoitusta virittelyssä.
6. Laitan maton lähelle lähtöaluetta. Siirrymme matolta 1-2-3-askelluksella lähtöön.
7. Lähtökyltillä hyödynnän nenäkosketus-leikkiä. Eli Sutin on koskettava nenällään kättäni ennen kuin lähdetään liikkeelle.
8. Liikun ripeästi ja reippaasti. Käännyn nopeasti. Jos kontakti putoaa, vaihdan suuntaa ja tarvittaessa luovun ratasuunnitelmasta, jotta saisin Sutin aktivoitumaan. Teetän jonkin tempun ja palkkaan iloisesti.
9. Jos alkaa haistella intensiivisesti kesken harjoituksen, eikä GMAB-peli auta, otan rauhallisesti ja määrätietoisesti pannasta kiinni, sanon ohi ja siirrän Sutin matolle tai häkkiin.
10. Hyödynnän 1-2-3-harjoitusta.
11. Maalin jälkeen odottaa häkki tai matto.
12. Kun lopetamme harjoituksen, kerron sen Sutille sanomalla harjoituksen olevan loppu.
Mietin, että mitäs sitten, kun tilaa ei ole tai mahdollisuutta hyödyntää mattoja ym.? Keinona voisi ehkä olla kehitellä temppuja, joilla saa virettä nostettua ja kontaktia lisättyä. Suti osaa ja tykkää:
– jalkojen välissä pujottelu
– oikealla puolella seuraaminen
– 1-2-3-harjoitus
– pyöriminen
– peruuttaminen poispäin ohjaajasta
– Kannattaa tehdä tuolistakin vahva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti