lauantai 18. helmikuuta 2017

Jojo, 14,5 v. eläinlääkärissä

Jojo on ollut pari viikkoa tosi kipeä, eikä sille ole juuri ruokakaan maistunut. Viime yönä se sai pahoja hengenvetokohtauksia ja aamulla oksensi ruokansa, vaikkei paljon syönytkään.

Jojolla oli tänään sydänkontrolliaika, mutta koska se on ollut kipeänä, eläinlääkäri päätti tutkia, miksi se on kipeä. Aikaa ei siten jäänyt enää sydämen tutkimiseen, mutta ei siihen ollut oikeastaan tarvettakaan.

Röntgenissä ei ilmennyt mitään erityistä, joskin eläinlääkäri ihmetteli suolistoa. Keuhkot eivät näyttäneet siltä, että niissä olisi nestettä. Verikokeissa selvisi, että Jojolla on menossa jokin tulehdustila. Maksa- ja haima-arvot olivat koholla. Hemoglobiini oli alhaalla.

Ensiavuksi Jojoa nesteytettiin ja se sai pahoinvointia vähentävää lääkettä ja kipulääkettä.

Saimme kasan lääkkeitä mukaan. Kuukauden kuluttua mennään ottamaan uusi verikoe, jossa nähdään, miten lääkkeet ovat vaikuttaneet. Jos oireet pahenee, sitten tietysti otettava uudelleen yhteyttä.

Ruuaksi pitää antaa rasvatonta ruokaa. Niinpä hain kaupasta kanaa ja broilerin jauhelihaa ihan Jojoa varten. Lisäksi keitin makaronia. Kotiin tultuamme ruoka ainakin maistui.

Toivotaan, että alkaa nyt helpottaa. Pahoin pelkään, että sisäelimissä on kasvaimia, jotka ovat alkaneet aiheuttaa kipua. Kunpa saisimme pidettyä Jojon vielä kesän yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti