sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Ihana elämäni

Voin sanoa olevani onnellinen :) Enkä tarkoita voittaneeni lotossa vaan olen tyytyväinen ihan tähän peruselämään, joka sujuu ja maistuu hyvältä!

Viikonloppu on ollut jälleen aktiivinen, tuottoisa ja mukava.

Eilen kävin Sutin kanssa agilityssa. Samukin pääsi mukaan, kun Petri on ollut tässä kuussa lauantaisinkin töissä. Suti oli jälleen pätevä. Vähän tähän kertaan liittyi harmitustakin, mikä samantapaisten aiempienkin tuntemusten kanssa saattaa johtaa siihen, että tulen jatkossa reenaamaan yksin. Eikä kyseessä ole mitään vakavaa, en vain viihdy tuossa ryhmässä.

Suti meni kuitenkin hyvin kun vain ohjasin enkä olettanut! Perushokema agilitaajilla... Huomasin, että rengas vaatii kertaamista, joten senkin harjoittelua pitäisi saada tehdä omissa oloissaan eikä samaan aikaan muiden reenatessa rataa vierellä. Onneksi varastossa odottaa rengas-este huoltoa ja lumien sulamista :)

Tänään aloitin päivän lumitöillä. Lunta tuli eilisillan aikana yllättävän paljon, ja vaikka se olikin kevyttä, oli se määränsä takia myös painavaa. Niinpä kolasin vain "tarkkuutta" vaativat paikat ja jätin Petrin ja mönkijän kolattavaksi isoimmat alueet. Hiki tuli silti. Suti ja Papu kirmailivat koko ajan mukanani.

Olimme ahkeria ja laitoimme saunaan tinapaperit vihdoinkin. Laitoin tinateipit vielä saumojen päälle. Nyt pääsee paneloimaan. Jahka saadaan aineet ja taas ehtii ja jaksaa.

Imuroin. Kyllä olikin taas pölyä. Meinasin jättää imuroinnin ensi viikkoon, kun viikonloppuna tulee vieraitakin, mutta ihan hyvä, että tuli tehtyä jo tässä vaiheessakin.

Samu ja Petri lähtivät Aseman koululle luistelemaan (Samu on kehittynyt muutamassa kerrassa tosi paljon!) ja minä lähdin Sutin kanssa kävelemään koululle. Menomatkalla kiersimme vähän pitemmän lenkin. Koirat saavat olla aluksi noin kilometrin vapaana, kunnes päästään asutuksen pariin. Sutin kanssa on mukava lenkkeillä, se kun ei vedä remmissä (eikä kyllä Papu ja Jojokaan yksin ollessaan vedä). Juuri koululle päästyämme kävelytiellä tuli vastaan lapinkoiran oloinen koira tupakkaa vetävine emäntineen. Koira jäi heti paikalleen maahan odottamaan. Suti pyrki selvästi kiertämään heidät kauempaa, koska siirtyi kävelemään autotielle. Sillä kohdalla oli tosi kapea kävelytie muutenkin. Hoin ohituksessa Ohi-käskyä ja palkkasin vähän väliä. Suti meni hyvin. Toinen koira hyökkäsi emännän jalkojen takaa uristen meitä kohti juuri kun olimme kohdalla. Onneksi ei remmi ylettynyt meihin asti. Suti käännähti eteeni (ja kontakti tietysti katkesi), mutta ei sanonut mitään. Toivottavasti ei oppinut jotain huonoa.

Kotimatkalla Suti saikin kulkea vapaana melkein koko matkan eikä ketään tullut vastaan (maaseudun rauhaa :) ).

Olen yrittänyt agilityreenien yhteydessä harjoitella ohitustilanteita ym. käyttäytymistapoja ihmisten ilmoilla, kun ei meillä tule juurikaan näitä tällaisia oikeita kohtaamisia nykyään. Toisaalta ajatellen, on varmasti parempi, että saamme harjoitella hyvinkäyttäytyvien koirien kanssa, jolloin toivon myös onnistuneiden ohitusten myötä kehittyvän hyvää käytöstä jatkossakin.

Tokoilua viikolla

Tiistaina tehtiin vähän tokoa pihassa. Suti ei suostu tällä hetkellä noutamaan ollenkaan! Ollaan harjoiteltu tosi vähän viime aikoina, joten pitänee mennä vähän takaisin päin ja alkaa harjoitella taas sisällä ja usein. (Enpä ole tosin saanut tällä viikolla kertaakaan harjoiteltua... Toivottavasti motivaatio keväämmällä taas löytyy.)

Otin uudeksi jutuksi ohjatun suunnat. Kokeilimme tätä syksyllä muutaman kerran, mutta tuntui, ettei Suti vielä silloin hoksannut, että pitää mennä sinne mihin näytän. Nyt tämän kanssa ei ollut mitään ongelmaa yhtenäkään kertana!! Vein palkan itse alustalle ja kävin vielä koskemassa toista alustaakin hämäykseksi. Vaikka Suti olisi seissyt merkillä miten päin tahansa, se lähti sinkoamaan oikeaan suuntaan! Hyvin on siis oppinut lukemaan ohjaustani - agilityn myötä? Vahvistin merkkiä myös paljon, koska se meni sillekin innokkaasti. Tykkäsi selvästi, kun sai tehdä välillä jotain uutta.

Seisomista vahvistin nyt eri liikkeiden myötä paljon: merkki, liikkeestä seisominen ja hyppy. Pientä häsläystä tuntuisi olevan tällä hetkellä hypyn kanssa, mutta kivahan se on, että tykkää hypätä! :) Liikkeestä seisomisessa pysäytän edelleen kädellä. Pakko päästä siitä pian eroon. Toistoja, toistoja. Jo tällä harjoituskerralla näytti pysähtyminen paranevan.

Seuraamista ja käännöksiä. Hyvä kontakti.

Sitten leikittiin vähän uusilla leluilla. Paras lelu tuntui kuitenkin olevan edelleen punainen, pehmeä pallo. Suti kyllä repii lelua, jos minäkin revin. Se menettää mielenkiintonsa repimisleluun, kun irrotan otteeni.

Sisällä harjoiteltiin vielä illan mittaan kaukoja.

Samu temputti Jojoa. Jojo tekee todella mielellään, vaikkei palkasta ole varmuutta ja sen eteen joutuu tekemään paljon töitä :D

Erikseen ruokailut ovat jatkuneet ja toimineet. Suti ja Papu tulevat hyvin toimeen eikä ruuasta tule riitaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti