sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Toko: Noormarkku 21.3.

Kävimme tänään tokoilemassa Noormarkussa. Tuomarina toimi Ilkka Sten.

Olin tosi tyytyväinen suoritukseemme ekassa avoimen luokan kokeessa ja 1-tulos jäi harmittavan pienestä kiinni. Minua jännitti yllätyksekseni aika paljon, jopa niin paljon, että se jo jonkin verran häiritsi keskittymistä. Esim. liikkeestä seisomisessa olin hetken ihan sekaisin, mitä minun pitikään tehdä tässä liikkeessä ja tein liioitellun käsiliikkeen saadakseni Papun pysähtymään, vaikka eihän se sellaista ole tarvinnut enää!! Tuomari tietysti huomasi sen ja huomautti asiasta :/

Ajomatkalla kävin taas kaikki liikkeet ja niiden täydellisen suorittamisen mielessäni läpi. Päähän meinasi jatkuvasti tunkea kielteisiä mielikuvia, joita jouduin aktiivisesti poistamaan.

Tulimme paikalle puolta tuntia ennen ilmoitettua alkamisaikaa. Alokasluokka oli jo tuolloin päättynyt ja siitä ilmoitettiin minulle ilmoittautuessani. Kiireellä vessaan ja vähän kävelyttämään Papua ja muutenkin valmistautumaan henkisesti. Kun menin odottelemaan sisälle, minulle huikattiin, että meidän pitää mennä jo kehään paikalla makuuseen. Onneksi muut koirat olivat vasta menossa joten liityimme vain jonon jatkoksi. Papu oli vielä tuossa vaiheessa aika vireä, joten jännitin melkein pyörrytykseen asti, miten mahtaa pysyä paikallaan.

Paikalla makuu kuitenkin onnistui, joten virittelin namikipon ja kävimme liikkeet pikaisesti läpi.

Tässä joka liike yksitellen pisteineen:

Paikalla makuu: 10 (kerroin 3), Papu jäi makaamaan vinoon, mutta meni ripeästi ja jäi hyvin odottamaan. Se pysyi paikallaan hienosti, vaikka rivistä oli yksi koira lähtenytkin omille teilleen. Olin yllättynyt, miten nopeasti aika piilossa loppujen lopuksi kului.

Seuraaminen taluttimetta: 8 (kerroin 2), olisi voinut olla parempaakin, mutta olen silti ihan tyytyväinen. Ei ollut mitenkään erityisen perässä veettävä ja juoksuosuuskin onnistui hienosti. Pisteitä todennäköisesti pudotti se, kun Papu kävi taas haistamassa maton kiinnikkeitä (niin kävi edellisellä kerrallakin)...

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9 (kerroin 2), meni hyvin maahan ja pysyi siinä siirtyessäni taakse, mutta ilmeisesti olisi saanut olla ripeämpi tai jotain sellaista, kun kerran pudottanut pisteen.

Luoksetulo: 6 (kerroin 3), murheenkryynimme meni juuri niin kuin odotinkin. Ei pysähtynyt ekalla käskyllä mutta heti toisella kyllä kuin seinään... Ei kuitenkaan madellut eikä tarjonnut alkumatkasta maahanmenoa tai seisomista, kuten on välillä tehnyt, eli ihan tyytyväinen saan olla.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 8 (kerroin 2), onnistui hyvin ja pysyi paikallaan siirtyessäni taakse, mutta käsimerkkini liioittelu pudotti pisteitä.

Noutaminen: 10 (kerroin 2), ei ollut mitään merkkejä hidastelusta, maan haistelusta, ihmettelystä, vinosta perusasennosta, kapulan pudottelusta! Täydellinen suoritus! Onneksi olemme löytäneet tasapainon kärsivällisen odottamisen ja innokkaan noutamaan lähtemisen kanssa.

Kauko-ohjaus: 9 (kerroin 3), meidän varma liike sitten osittain petti. Papu ei noussut ensimmäisellä käskyllä istumaan, muuten meni juuri niin kuin piti. Eikä varmasti liikkunut paikaltaan.

Estehyppy: 0 (kerroin 2), saimme hypyn toimimaan liikkeenä viikko sitten. Papu hyppäsi hienosti ja istui hienosti, mutta ei hypännytkään takaisin! Annoin toisen käskyn ja se kiersi esteen ja tuli hienosti perusasentoon. Tuomarikin ihmetteli, mitä siinä oikein tapahtui. En ymmärtänyt yhtään ennen kuin vasta kotona: Olin harjoitellut ainoastaan niin, että palkkasin aina kun Papu istui ja kutsuin luokse ja palkkasin. Mutta en ollut jättänyt sitä palkkaamatta ja kutsunut sitten luokseni, eli tehnyt kokeenomaista liikettä! Nyt se ihmetteli, miksei palkkaa nyt tullutkaan vaikka teki ihan oikein eikä osannut siitä jatkaa. Oma moka. Samantapainen ongelma oli kehittymässä noudon kanssa, kun jouduin vahvistamaan odottamaan jäämistä, mikä hidasti noutamaan lähtemistä.

Kokonaisvaikutus: 10 (kerroin 1), Papulla pysyi vire hyvin yllä ja oli muutenkin tosi innokas suorittamaan. Olin siihen tosi tyytyväinen.

Yhteensä 155 pistettä, 2-tulos.

Jos hypystä olisi tullut edes vähän pisteitä, olisimme saaneet helposti 1-tuloksen. Mutta hieno suoritus ensikertalaisilta mielestäni. Kyllä siellä kannatti käydä, sillä nyt tiedän taas mihin keskittyä. Toukokuussa sitten seuraaviin kokeisiin.

2 kommenttia:

  1. Vautsi! Täähän meni tosi hyvin. Ihan kateeks käy... Tosi lähellä oli vieläpä 1-tulos. Että aika lähellä siirtymistä voittajaluokkaan, jos niin haluaa ajatella!:) t.maija

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä täytyy olla tyytyväinen suoritukseemme - ja niin olenkin! Että kyllä kannatti lähteä :)

    Me ei vielä yhdellä ykkösellä voittajaan siirrytä... Jos saamme TK2:n, katsotaan jatkoa siinä vaiheessa uudestaan.

    VastaaPoista