sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Aargh! Ärsyttävä luoksetulon pysäytys!!

Me olemme nyt sitten tahkonneet AVO:n liikkeitä läpi kiihtyvällä tahdilla. Olen yrittänyt pitää harjoittelun mielenkiintoisena palkkaamalla usein ja leikkimällä paljon Papun kanssa (heittelen lelua, jota Papu noutaa) sekä muuttelemalla ja pilkkomalla liikkeitä osiin vahvistaakseni joitakin osia. Olemme nyt tilanteessa, jossa voin sanoa, että kaikki muut liikkeet onnistuvat, mutta luoksetulon pysäytys on edelleen ihan herran kädessä, onnistuuko vai ei.

Ryhdyin palkkaamaan niin, että kun Papu pysähtyy, juoksemme yhdessä Papun takana olevalle namikipolle. Välillä se toimii, välillä ei. Ennen heitin lelun, mutta jostain syystä luovuin siitä. Pitäisiköhän se ottaa uudestaan käyttöön? En voi ajatellakaan ottavani sen kanssa suoria juoksuja kuten meille on ehdotettu, koska pysähtyminen ei todellakaan ole niin varmaa ja pelkään suorien juoksujen vahvistavan sitä, että Papu saa tulla suoraan luokseni eikä käskyjäni tarvitse seurata. Koska kyllä se luokse tulee ihan tarpeeksi iloisesti, joten sitä ei todellakaan tarvitse vahvistaa!

No, tänään Papu alkoi yhtäkkiä pysähtyä mahtavasti kuin seinään kesken harjoittelun. Hypin innosta: Nyt se osaa sen! Mutta... Se oli vain oppinut paikan, jossa sen pysäytän. Kun pelkäsin näin käyneen, meinasin käskeä sen pysähtymään myöhemmin kuin ennen ja se pysähtyi jo ennen käskyä... Toivottavasti tästä "taidosta" on apua kokeessa, eli toivottavasti Papu huomaa merkin ja pysähtyy sille vaikkei käskyäni kuuntelisikaan. Vaihdoin meidät eri paikkaan ja hallissa eri päin ja se ei osannut taas yhtään. Kun annoin Tule-käskyn, se otti pari askelta ja meni maahan tai pysähtyi seisomaan... Epävarmuutta?

Ollaan siis tämän liikkeen suhteen ihan sekaisin vielä ja koe on ihan justiin. On tää kyllä niin hiton vaikee laji, että meinaa välillä turhauttaa.

Mutta jotta pysyn positiivisella asenteella, täytyy kertoa muista liikkeistä myös:

- Seuraaminen: Olen harjoitellut sitä niin, että otan pari jalkojen kiertoa ennen seuraamista. Toisin sanoen haen tällä sitä, että voin viimeisenä ennen kehään menoa kerätä näin kierroksia ja saada jo kehään mennessä Papulle innokkaan asenteen. Seuraaminen oli hyvää ja käännökset riittäviä. Jopa juoksu oli parempaa kuin ennen.

- Liikkeestä maahanmeno: Täydellinen.

- Luoksetulon pysäytys: AARGH!

- Liikkeestä seisominen: Jo paljon parempi. Pysyy jopa paikallaan, kun siirryn taakse. Ensimmäisellä harjoittelukerralla liikkuu vielä usein, kun siirryn taakse.

- Nouto: Kun Papu alkoi karata noutamaan, aloin harjoitella sitä, että sen pitää malttaa odottaa käskyä. Palkkasin heiton jälkeen siitä, että se odotti. Nyt se ei meinaa lähteä noutamaan, jos EN palkkaa sitä odottamisesta! Odottamisen harjoittelu tappoi myös innon lähteä noutamaan, joten haetutin kapulaa ihan ilman perusasentoja, että saisin taas lisää intoa. Muuten liike on ok, mutta tällä hetkellä siis hidas.

- Kaukot: Olen ottanut pitemmältä matkalta kuin viidestä metristä, jotta harjoittelu olisi vaikeampaa kuin koetilanne. Tähän asti liike ollut erinomainen, mutta nyt alkanut taas jumittaa ensimmäisessä istumaannousussa. Pitää siis tehdä useammin ja palkata joka kerta, kun nousee ekasta käskystä. Paikka pysyy mahtavasti!

- Estehyppy: Vielä viimeksi meillä oli suurin ongelma, miten saan Papun istumaan esteen taakse. Se tarjosi maahanmenoa ja vaikka mitä. Jouduin avittamaan käsimerkillä. Nyt se on hokannut homman! Kun vain annan käskyn tarpeeksi nopeasti, se istuu ihan oikeaan paikkaan (eikä esim. esteen rinnalle, kuten vielä vähän aikaa sitten!!). Toki, se istuu ihan esteen taakse, mutta pystyy kyllä hyppäämään takaisinpäin helposti. Rimat olivat jo koekorkeudessa (pidin aluksi estettä ihan matalana Papun talvisten selkävaivojen takia).

Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti