tiistai 14. kesäkuuta 2016

Nenähommia, 2. treeniviikko

Viime viikko meni hajun tunnistamisen opettelussa. Suti alkoi ilmaista hyvin purkkia, piti nenää pitkään purkissa (kestoa saatiin jo yli 5 sekuntia) ja etsi purkkia hyvin eri paikoista. Se alkoi jopa ilmaista menemällä maahan.

Toisella treenikerralla kouluttaja antoi meille toisen purkin, jossa ei ole hajua. Nytpä menikin vaikeaksi! Suti ilmaisi kyllä hienosti purkkia, mutta ei malttanut keskittyä haistelemaan. Pojot siitä, että teki yhdellä purkilla ihan samalla tavalla kuin kotonakin, eikä halli häirinnyt yhtään. Häntä vain heilui kun nenä oli kupissa :D Saimme kotiläksyksi harjoitella toisenkin purkin kanssa.

Lauantaina eli ensimmäisenä treenipäivänä ajattelin jo, ettei tästä kyllä taida tulla mitään. Taidan vaihtaa purkin johonkin uuteen rasiaan tmv. Suti ilmaisi kumman tahansa purkin miettimättä yhtään mitä teki. Sunnuntaiaamuna huomasin, että se alkoi miettiä. Se piti kuonoaan lähellä väärää purkkia, mutta ei samalla tavalla purkin sisällä kuin silloin kun siellä oli haju ja mietti. Odotin rauhassa. Niin se päätti valita kuitenkin oikean purkin! :) Vieläkin se saattaa jostakin syystä valita välillä väärän purkin, mutta suurimmaksi osaksi kuitenkin oikean. Se saattaa käydä haistamassa molemmat purkit ja palata sitten oikealle tai kipittää suoraan oikealle purkille, vaikka väärä olisi lähempänä.

Eilisten Rally-toko-treenien jälkeen harjoittelimme hetken kentän laidallakin ja hyvin sujui hommat sielläkin! On se pätevä!

Rt-treenitkin menivät hyvin. Suti oli ihan erilailla kuulolla kuin ennen. Toki edelleen ruohotupsut keskellä kenttää kiinnostivat, muttei se kuitenkaan mennyt nenä maassa ja teki innokkaasti hommia. Kyllähän se noiden temppujen tekemisestä tykkää, mutta se seuraaminen meinaa puuduttaa. Nyt on kuitenkin havaittavissa valoa tunnelin päässä! :) NW-treenihallin pihassa Suti tarjosi itse kontaktia jatkuvasti ja niinpä me teimmekin pitkän pätkän erilaisia toko- ja rt-liikkeitä odotellessamme vuoroamme.

Rt:ssä otan treeniohjelmaamme peruuttamisen rinnalla ja edessä. Edessä peruuttaminen ei vielä lähtenyt sujumaan, mutta pikku hiljaa.

Kokeilin treeneissä oikealla puolella asentojen vaihtoa. Sehän osaa ne, pienellä avustuksella, jo hyvin. Jes! Eikä kylttien sekaan meneminen enää aiheuttanut sille masennusta! Jes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti