tiistai 29. maaliskuuta 2016

Naksuttamalla seuraaminen kuntoon?

Kuten ehkä joku on saattanut huomata, meillä on seuraaminen ollut suuri ongelma ja viime aikoina kisaamisen este. Nyt taisin saada oikean ohjeen, mikä taitaa toimia. Naksuttelu! Enpä olisi uskonut!

Harjoittelu etenee niin, että naksutellaan hyvästä kontaktista perusasennossa ja pikku hiljaa lähdetään liikkeelle. Lisäksi harjoitellaan "mukana seuraamista", eli kävellään koiran kanssa kentällä, kun ottaa kontaktin, naksautetaan ja palkitaan. Tarkoitus on, että ohjaaja pysyy rauhallisena (ei saa tuskastua!), eikä houkuttele tmv.

Olen toki palkannut hyvästä perusasennosta tähän asti muutenkin, mutta joku juttu tuossa naksauksessa tuntuu Sutilla olevan! Nostaa jotenkin ja jostakin syystä sen virettä.

Kävin eilen Hangan lavalla treeneissä JenniE:n ja Mervin kanssa ja testasin ohjetta. Suti nökötti hienosti perusasennossa, vaikka muut tekivät mitä ja pääsin palkkaamaan paljon. Kävelemään lähdettyämme Suti haisteli koko matkan kentän toiseen päähän, mutta kun vilkaisikin minua, naksautin ja palkkasin, minkä jälkeen tarjosi kontaktia usein ja paljon. Hienosti hoksasi idean ja taitaa toimiakin Sutilla, jonka pitää saada itse keksiä oppiakseen kunnolla. Paikka ei tietenkään ole vielä vaadittava, mutta tässähän harjoitellaankin sitä ideaa, että koira seuraa minua, enkä minä sitä! Hyvältä vaikuttaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti