lauantai 23. toukokuuta 2015

Luonnetesti Jyväskylässä 23.5.2015

Kävimme tänään luonnetestissä Jyväskylässä. Pisteitä saimme vaivaiset 127+++.

Isompia yllätyksiä ei tullut, paitsi niin voimakas reagointi kelkalla. Sen tiesin, että minua Suti puolustaa, mutta se yllätti, ettei se puolusta itseään ollenkaan. Yllätys oli sekin, että se testattiin hieman pehmeäksi...  Toimintakykyyn olen vähän pettynyt, ja vähäinen toimintakyky saattaa tietysti selittää myös meidän koulutusongelmiamme. Lukkoon se ei pimeässä huoneessa (eikä muissakaan vaiheissa) mennyt, ei vain ymmärtänyt, että mitä tässä niinku pitää tehdä. Se vain hengaili tuomareiden kanssa isommassa tilassa :)

Toki tuomarit näkevät asiat toisella tavalla kuin minä, mutta vähän koen, että koimme jonkinlaista väärinymmärrystä. Mutta ehkäpä se riittää, että osaan itse tulkita reaktioita ja vetää niistä omat johtopäätökseni, kun pystyn peilaamaan niitä kaikkiin muihin arkielämän kokemuksiimme. Tai sitten katselen sitä ruusunpunaisin lasein... Mielestäni videoista näkee selvästi sen, miten hieno koira Suti on!

Jojo ja Papu on molemmat testattu hieman pehmeiksi ja molemmat mm. reagoivat säikäytykseen todella voimakkaasti myös sen jälkeen, kun sitä ei enää tullut. Suti käveli tyynenä häntä pystyssä kohti säikäytyspaikkaa. Jojo erityisesti muistaa kaiken kokemansa pahan varmasti loppuikänsä. Suti ei ole millänsäkään. Olin siis aivan varma, että se olisi kohtuullisen kova. Tuomarikin sanoi suullisessa arvioinnissa, että se on niin hillitty, että sitä on jopa vaikea tulkita. Niinpä, ettei vain olisi sitä kovuutta...?

Kun katson terävyyden vaihtoehtoja (kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua, suuri ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua ja pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua), ihmettelen, miten Suti sai siitä vain "koira joka ei osoita lainkaan terävyyttä", kun katsoo sen kelkka- ja hyökkäysosuutta...

Mutta turha kai tässä on sen enempiä ihmetellä ja selitellä. Tässä pisteet ja lopussa videot:

Toimintakyky: Kohtuullisen pieni, 15
Terävyys: Koira joka ei osoita lainkaan terävyyttä, 1
Puolustushalu: Kohtuullinen, hillitty, 3
Taisteluhalu: pieni, -10
Hermorakenne: Hieman rauhaton, 35
Temperamentti: Kohtuullisen vilkas, 30
Kovuus: Hieman pehmeä, 8
Luoksepäästävyys: Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin, 45
Laukauspelottomuus: Laukausvarma +++
Yht. 127 pistettä
Tuomarit: Mia Möller ja Marco Vuorisalo
 
 

 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti