sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Tokon SM-kisoissa

Saimme Papun kanssa kunnian edustaa Ylöjärven Koirakerhoa tokon SM-kisojen joukkuekilpailussa. Oli todella hieno kokemus ja päivä oli mahtava! Ei me mitään huipputulosta saatu, mutta olen todella tyytyväinen siihen, että yleensä saatiin tulos tuollaisessa paikassa ja siihen, että Papu jaksoi koko pitkän päivän. Joukkueemme kuitenkin pärjäsi: se oli 69 joukkueesta 16:s ja Ylökkin toinen joukkue 6:s!! Oli tosi kiva nähdä kaikkia vanhoja kavereita :)

Lähtö kotoa oli "vasta" klo 6. Olin herännyt vähän ennen viittä. Minun ei tarvinnut hosua paikalle, koska olin vienyt Papun paperit jo joukkueenjohtajalle edellisenä päivänä. Hän hoiti joukkueen ilmoittautumisen. Olimme paikalla Kuopiossa kuitenkin jo ennen kahdeksaa. Totta kai arpaonni suosi meitä ja jouduimme kiirehtimään mikrosiruntarkistukseen koepaikalle päästyämme. Aamu oli aika viileä, mutta päivä lämpeni kohtalaisen nopeasti, joskin Puijon hyppyrimäen tuntumassa myös tuuli kovasti ja aika kylmästi. Se oli varmasti pelastus Papunkin jaksamisen kannalta. Hienoa oli, että Papu joi joka kerta, kun sille vettä tarjosin eli joka kerta kehässä olon jälkeen ja ennen sinne menoa sekä teltalla. Sitä se ei aina ole tehnyt.

Suoritukset oli jaettu kolmeen kehään niin, että ensimmäisessä kaikki tekivät paikkamakuut 6 koiran erissä. Sitten alkoi toisessa kehässä pyöriä yksilöliikkeinä seuraaminen, liikkeestä maahanmeno, nouto ja estehyppy. Kolmannessa kehässä oli sitten liikkeinä liikkeestä seisominen, kaukot ja luoksetulo.

Papun kanssa on ihana olla ihmisten ilmoilla, kun se on niin rauhallinen ja kiltti ja tottelevainen. Sen kanssa ei ole mitään ongelmia ja sen kanssa on mukava touhuta. Se myös nauttii selvästi siitä, kun saa huomiotani. Siksi jätin Sutin kotiin, vaikka olisikin ollut hyvä tilaisuus päästä senkin kanssa isoon tapahtumaan. Ensi viikonloppuna käyn agilityn SM-kisoissa Sutin kanssa niin saa sekin vähän tunnelmoida ;)

Paikkamakuu meni hienosti. Sain Papun viritettyä hyvin ennen kehään menoa ja sen maahanmeno oli nopea ja se jäi varmasti. Oli ollut levollinen koko ajan, mutta ylösnousemisessa tarvitsi kaksi käskyä.

Tämän jälkeen tulikin muutaman tunnin odottelu, koska olimme loppupäässä ja taukokin oli välillä. Niinpä kävin Papun kanssa pienellä kävelyllä ja laitoin sen boksiin. Sitten kävin ostamassa Sutille talutushihnan, jota voi käyttää myös vetoleluna (Tykkää!), samasta aineesta tehdyn vetolelun (TYKKÄÄ!!) ja pienemmän puukapulan (ehkä enemmän Papua ajatellen). Sitten seurailin kehiä ja kannustin kavereita.

Joskus puolen päivän tienoilla aloin valmistella Papua kävelyttämällä taas hieman ja juottamalla. Jouduimme odottamaan vuoroamme kehään aika pitkään, joten pyysin Papun menemään maahan ja se köllähti eteeni selälleen. Niinpä rapsuttelin sitä siinä pitkän tovin ja jännitin, etten uuvuta sitä niin syvään uneen, ettei se jaksa tehdä enää mitään. Pieni lepohetki saattoi kuitenkin tehdä ihan hyvää, koska Papu oli varsin pirteä kehässä. Joskin seuraaminen olisi voinut olla parempaa.

Estehypyssä se hyppäsi jostain syystä esteen sivuun. Kutsuessani takaisin se ONNEKSI hyppäsi myös takaisin päin! Huh huh :)

Sitten taas pitkä pätkä odottelua, jonka aikana Papu lepäsi boksissa. Menin taas liian aikaisin kehän laidalle ja jouduimme odottamaan sielläkin tosi kauan. Virittelin kaukojen nousulla. Ja hienostihan se siinä tilanteessa taas onnistui, niin kuin aina...

Liikkeestä seisomisessa oli hieman ennakoinut, mikä on yllätys, koska miten se voi tietää, että nyt tulee se liike, kun kaikki liikkeet olivat ihan eri järjestyksessä kuin normaalisti? No, Papu osaa kyllä aika hyvin minua lukea, että ehkä siinä syy ;) Kaukoissa ei taas jaksanut millään nousta... Pakko alkaa keskittyä siihen nyt ihan tosissaan, jos meinaan vielä jatkaa kisatokoilua Papun kanssa. Luoksetulo läpijuoksuna.

TOKO SM, Kuopio, 9.6.12, tuom. Tiina Laakko (kehä 1 ja 3) ja Kaisa Poutanen (kehä 2)

Paikalla makaaminen 8 - 24
Seuraaminen 6,5 - 13
Maahanmeno 10 - 20
Luoksetulo 5 - 15
Seisominen 8 - 16
Nouto 9 - 18
Kaukot 0 - 0
Hyppy 5 - 10
Kokonaisvaikutus 8/9 - 8,5
yht. 124,5p III palkinto

Ihanaa oli tämäkin kokea Papun kanssa! On se kuitenkin niin ihana koira :) Vaikka nyt olenkin miettinyt, pitäisikö vaihtaa lajia, kun tämä on jotenkin niin vaikeaa... Mutta ehkä reenaan nyt kesän aikana hirveän paljon vain noita kaukoja ja yritän saada ne toimimaan taas. Syksyllä sitten vielä kokeisiin ja jouluna Papu saa jäädä eläkkeelle oli sitä TK2:sta tai edes ykköstulosta sitten tullut tai  ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti