maanantai 12. huhtikuuta 2010

Rähinäkurssi, 4. kerta

Meiltä jäi eilinen kerta väliin, kun olin Papun kanssa jäljestämässä, joten kävimme tänään paikkaamassa toisessa ryhmässä.

Jojo oli paljon kiinnostuneempi näistä uusista koirista kuin varsinaisen ryhmämme koirista, mutta tuli heti luokseni kun kutsuin. Haisteli ilmaa kovasti, kun yritti selvittää mitä tyyppejä nämä muut ovat. Yhdelle mopsille se kerran rähähti, mutta sekin meni ohi nopeasti. Kiertelin puolisen tuntia näiden koirien seassa ja annoin Jojon kävellä melko vapaasti. Kutsuin välillä luokse tai palkkasin tietysti myös siitä, että Jojo katsoi itse vapaaehtoisesti minuun. Tosin pidensin jo hieman palkkaamisaikoja, jolloin vahvistin oikeaa toimintaa esim. ohituksessa kehumalla.

Tällä perusteella voin kysyä, että oliko meillä oikeasti joku rähinäongelma? Kaikki meni niin hyvin ja hienosti taas. Jojo selkeästi tunnistaa, että tämä on vain koulutustilanne, jolloin namia tulee, kun vain tapittaa silmiin. MUTTA! Tänään taisi alkaa näkyä parempia merkkejä myös käytännössä, kun lähdimme kotiintultuamme lenkille Papun ja Samun kanssa. Meitä vastaan tuli monta koiraa ja ohikin meni yksi, mutta Jojo rähjäsi vain yhdelle. Kun tämä sama koira sattui tulemaan uudestaan vastaan, Jojo oli tällä kertaa hiljaa! Papu ei kyllä osaa käyttäytyä yhtään... :/

Tulin siihen tulokseen, että meidän täytyy jatkaa reenaamista esim. agilitykisoissa, joissa on paljon vieraita koiria. Siellähän sitä saa kunnolla häiriötä. Toinen vaihtoehto on mennä seisomaan johonkin tienvarteen ja reenailla ohituksia sillä tavalla.

Agilityreenit ovat menneet nykyään hienosti, koska Jojo ei enää hillu eikä rähjää vieraille koirille. Se vaikuttaa tosi onnelliselta, kun pääsee tekemään jotain kahdestaan kanssani. Olen reenaillut sen kanssa vähän toko-liikkeitäkin samalla ja esim. tuolin kiertoa. Siitä se tykkää :)

Pääasia on, että koiran kanssa tekee jotain! Se on niin onnellinen, kun saa touhuta mitä tahansa omistajansa kanssa! Vetämältäni arkitottelevaisuuskurssilta opin myös sen, että hyvän suhteen muodostaminen koiraan on ehdottoman tärkeää kaiken toiminnan kannalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti