sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Viimeistelytreeniä

Kävimme viime viikonloppuna Kolilla. Samosimme Petrin ja Sutin kanssa ylös alas rinteitä. Yhteensä tuli nousua yli 300 metriä ja pituutta 8 kilometriä. Kyllä on mukava kulkea maailmalla tuollaisen koiran kanssa, joka sopeutuu oloihin kuin  oloihin, jaksaa, kykenee, toimii ja osaa käyttäytyä!

Viikonlopun päätteeksi tein hajuharjoituksen mökin pihassa. Petri piilotti hajun. Ensimmäisellä kerralla Suti ilmaisi ns. tyhjän, mutta kun katsoin itse koria, jota se niin varmana ilmaisi, huomasin, että siinä oli ennen ollut huopatassu, jonka olin kyllä pessyt pois, mutta siihen oli jäänyt vähän tarraa. Pakkohan se oli siitä palkata, kun kerran noin hyvin vielä haistaa. Ilmaisi toki vielä oikeankin/varsinaisen kohteenkin.

Maanantaina jälleen Samun pianotunnin ajan treenasimme kirkonkylällä. Harjoittelin sitä, että haju oli ensimmäisessä laatikossa, jotta Suti oppisi, että kannattaa mennä haistamaan jo ekaakin laatikkoa. Lisäksi teimme tokon alon liikkeet ja jotain rallyliikkeitä.

Keskiviikkona odottelin lenkin jälkeen Samua liikuntakerhosta koulun parkkipaikalla ja teimme Sutin kanssa jälleen erilaisia hajuharjoituksia, joissa vaihtelin hajun sijaintia ja vahvistin etsintämotivaatiota. Lisäksi kävimme läpi tokon alon liikkeet ja rallyn liikkeitä. Palkkasin kapulan koskemisestakin jo, jotta saisin vahvistettua tarttumista.

Eilen olin koko päivän luonnetestissä töissä ja illaksi menimme vielä omalla porukalla Haukkuvaaraan kaupunkiin treenaamaan. Suti alkoi jäljestämisen heti, kun päästiin halliin, joten otin sen kanssa vain kontaktia ja muutamaa seuraamisaskelta, jotta saisin sen heti lopettamaan. Paikkamakuu otettiin porukalla myös.

Ja tänään olin aamun taas töissä luonnetestissä ja iltapäivällä Kuopiossa hajutestissä. Treenaaminen tuotti tulosta ja oltiin osattu kiinnittää huomiota oikeisiin asioihin.

Huomenna alkaakin sitten työt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti