maanantai 25. heinäkuuta 2016

Sosiaalinen viikko

Viime viikolla meillä oli maanantaina toko-treenit ja perjantaina omatoimiharjoitukset porukalla.

Maanantaina harjoittelimme lavalla hyppyä ja ruutua. Lisäksi otimme ryhmässä paikkamakuun ja paikalla istumisen. Luvallinen haistelu alkaa tuottaa tulosta, mutta eihän tämä vieläkään ihan täydellistä tai edes loistavaa ole. Pitkä tie on vielä edessä.

Ruutua harjoiteltiin makupalakipon kanssa. Olin jo etukäteen miettinyt, miten ruutua voisi opettaa ja päätin kuitenkin kokeilla naksuttamalla. Treenien lopussa testasin, ja kyllä se varmaankin Sutilla tulee toimimaan, koska sen pitää ymmärtää mitä se tekee. Nyt se mietti, mitä on tekemässä, mistä se palkka tulee, jolloin alkaa tietoisesti etsiä oikeaa paikkaa. Pitää vaan harjoitella vielä kotona, että saa ajatuksen kunnolla takaraivoon.

Olimme kahden tyttökoiran kanssa samassa pienryhmässä, ne kiinnostavat Sutia aina tosi paljon. Hyvää harjoitusta! Kyllä se siitä huolimatta otti kontaktia ja seuraaminenkin onnistui.

Tiistaina kävin nuoremman poikamme kanssa katsomassa kaverin 5 viikon ikäisiä dobberin pentuja. Tosi mainioita tapauksia! Atte osoittaa mielestäni jatkuvasti, että siitä tulee vielä hyvä koiraihminen. Niin määrätietoisesti se nytkin työnsi pentujen kuonoja pois, kun ne olivat liian tungettelevia. Pentujen emä Elli kävi myös välillä nuolaisemassa meidän molempien naamoja. Tosi ystävällinen, vaikka pennut pyörivätkin jaloissa. Satu tarjosi Elliä minulle rallytoko-kaveriksi. Katsotaan, uskallanko ottaa haasteen vastaan.

Torstaina kävimme tapaamassa Sutin Moona-äitiä, Wilma-siskoa ja Oili-tätiä ja tietysti niiden omistajaa Arjaa. Olipa mukava nähdä pitkästä aikaa! Suti on kyllä ihan niin kuin Moona!

Perjantaina käytiin porukalla treenaamassa Niemisjärvellä. Taas oli vähän eri kokoonpano, mikä teki Sutille hyvää. Suti teki töitä  nyt jo ihan hienosti. Seuraaminenkin onnistui hyvässä kontaktissa ehkä noin kymmenen metriä. Pitää olla tyytyväinen! Tein sille samalla myös hajuharjoituksen. Laitoin neljä koria maahan autojen väliin. Jälleen oikea kori löytyi joka kerta!

Tällä viikolla lenkkeilimme jonkin verran, mutta aika vähän tuli kotona treenattua muuten kuin ruokakupilla, jossa otamme peruuttamista rinnalla ja merkin kiertoa. Silloin tällöin joku hajuharjoitus otettiin. Viikonloppuna kävin molempina päivinä katsomassa tokon SM-kisoja Vihtavuoressa. Olisipa kiva päästä joskus itsekin kisaamaan tuollaisiin karkeloihin yksilökisaan! Mutta taitaapa jäädä ikuiseksi haaveeksi. Seuraavaan tenttiin on neljä viikkoa aikaa, joten aloin jo viime viikolla lukemaan. Tästä tentistä on pakko päästä läpi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti