sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Jojon kuulo-ongelmat

Olemme tulleet siihen tulokseen, että Jojo on kuuroutunut. Luultavasti siitä johtui sen outo käyttäytyminenkin jokunen aika sitten, jolloin vein sen eläinlääkäriin.

Se nukkuu nykyään niin sikeästi, ettei aina herää edes ruuan takia.

Se haukkui kerran etuovella ja kun menin vasta vähän ajan päästä avaamaan, se köpötteli jo kohti takapihaa. Vaikka avasin oven äänekkäästi ja kutsuin Jojoa, eikä se vielä niin kaukana ollut, etteikö olisi voinut kuulla, se ei tullutkaan takaisin.

Petri oli kulkenut toisella kerralla Jojon perässä autotalliin, eikä se ollut liikahtanutkaan, vaikka Petri oli puhunut sille sen selän takana.

Jojo nukkui sohvalla, kun testasin sen kuuloa toistamalla isoon ääneen sen nimeä sen korvan juuressa. Sillä ei edes korva värähtänyt. Se havahtui vasta, kun puhalsin sen poskeen. Vaikka sillä on aina ollut valikoiva kuulo, olisi sillä nyt pakostikin ainakin korva liikahtanut.

Ehkä kuulo on huonontunut pikkuhiljaa, emmekä ole siihen kiinnittäneet huomiota, koska Jojo on muutenkin ollut aina oman tiensä kulkija ja sillä totisesti on ollut valikoiva kuulo ;)

Nyt yritämme opetella sen kanssa toimimista ilman ääntä. Onhan se meille vähän vaikeaa, mutta Jojo osaa lukea hyvin ilmeitä ja luultavasti myös huulilta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti