maanantai 28. heinäkuuta 2014

Näyttely Saarijärvellä 27.7.2014

Eilen kävimme pyörähtämässä pitkästä aikaa näytelmäkehissä. Olimme viikonlopun Ähtärissä, josta oli kohtalainen ajomatka Saarijärvelle. Alkuperäinen suunnitelmani oli, että menisimme Saarijärvelle kaikki ja ajaisimme sieltä suoraan kotiin, mutta kun helteet olivat niin kovat, miesväki ja Jojo ja Papu jäivät suosiolla mummulaan näyttelyn ajaksi. Reissu menikin näin oikein hyvin. Minulla oli pitkästä aikaa näyttelyssä kivaa ja ehkä tästä johtuen Sutikin oli reipas :)

Lauantaina aloin katsoa Sutin etuliikkeitä ihmeissäni. Mielestäni ne näyttivät jotenkin oudoilta ja etupää näytti "suoralta". En kuitenkaan luottanut omaan silmääni enkä ymmärtänyt, että olisin voinut vielä pelastaa tilanteen hieromalla Sutin etuosan.

Kävimme lauantaina uimassa papan rannassa ja minäkin uskaltauduin uimaan. Ja lämmintähän vesi jo olikin! Papu lähti heti perääni uimaan ja Sutikin hätääntyi ja hyppäsi kiveltä veteen ja ui luokseni. Papu ui kanssani monta kertaa, mutta Suti ei "erehtynyt" enää toista kertaa :D Sen noustua vedestä järkytyin, että nyt meni näyttelytrimmi ihan pilalle. Mutta kun karvat kuivuivat, Suti näytti taas oikein hyvältä. Eipä noille tikkukarvoille pysty föönaamisella tai muilla kikkaskonsteilla mitään tekemään.

Näyttelypaikalla ajattelin kokeilla uutta taktiikkaa. En ottanut kehän laidalle mukaan kevythäkkiä ollenkaan, ainoastaan tuolin. Pidin Sutin vieressäni odotellessamme varjossa enkä juurikaan liikuttanut sitä helteen takia. Ehkä se sen takia jaksoikin kulkea kehässä yllättävän pirteästi. Mikä oli hyvä, sillä tuomari juoksutti meitä monta kierrosta, ennen kuin pääsi selvyyteen, millaiset liikkeet Sutilla on.

Tuomari Maija Mäkinen ylisti Sutin karvaa, että tällaista karvaa ei enää tule missään vastaan ja että tykkää Sutin tyypistä muutenkin, mutta suoran etuosan takia ja heikkojen kulmausten takia, valitsi PU1:ksi Sisun, joka on myös Black Drop -kasvatti. Huonolle ei todellakaan hävitty: Sisu on todella komea, juuri sellainen kuin näyttelykoiran pitääkin olla.

Arvostelu: "Mask. uros, hyvät mittasuhteet, voimakasposkinen uroksen pää, hyvä kuono-osa, hieman kevyet korvat, hyvä pää, kaula ja säkä, riittävä rintakehän pituus, saisi olla paremmin kulmautunut edestä ja takaa, hieman kapea reisi, hyvä luusto ja hännän kiinnitys, erinomainen karkea musta karva, kevyet tasap. liikkeet, hieman ahdas takaa, löysyyttä edessä, hieman pehmeyttä ylilinjassa, hyvä temperamentti. Toivoisin tälle upeaturkkiselle koiralle paremman rakenteen." AVO ERI AVK2
 
Hieroin kotiuduttuamme Sutin ja huomaan jo nyt, että sen etuliikkeet ovat parantuneet. Ehdin hieroa sen vielä torstaina uudestaan, jos siltä tuntuu. Oli ehkä vähän liikaa tehdä viime viikolla kolme pyörälenkkiä, vaikka ne olivatkin tosi lyhyitä, enkä edes venytellyt jalkoja lenkkien jälkeen :( Oma mokani, josta otin opikseni.

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Heinäkuun äksönit

Käytiin Sutin kanssa agilitymöllikisoissa Vihtavuoressa. Tärkeää kisakokemusta ja vähän matkaa lisää yhteisiä agilitykilometrejä. Yksi hieno juttu oli nähdä Arjaa, Moonaa, Wilmaa ja Oilia.

Suti ja Wilma

Suti, Moona-mamma, Oili-täti ja Wilma-sisko ;)

Sain vihdoinkin laitettua pokaalit ja ruusukkeet esille uudessa kodissa. Aika paljon on tullut Papun kanssa kerättyä pokaaleja ynnä muita, vaikka eihän tämä ole mitään verrattuna monen muun palkintoihin. Muistan melkein jokaisen tilanteen, josta ne on saatu ja jokainen on muistona tärkeä. Sutillekin on kerääntynyt jo joitakin pokaaleja ja ruusukkeita. Tarkoitus on hankkia sen ruusukkeita varten oma korkkitaulu.
Sutin silmät on nyt virallisesti tutkittu terveiksi. Eläinlääkärin mielestä ne olivat harvinaisen kauniin väriset kaikkine sateenkaaren väreineen. Hän otti kuviakin niistä opetustarkoitukseen. Kasvattajat suunnittelevat Sutille jalostuskäyttöä ensi talvena. Että jos samat suunnitelmat kiinnostavat, kasvattajiin (kennel Black Drop) voi ottaa yhteyttä. Sutilla on loistava, karkea ja musta karva ja upea, itsevarma ja helppo luonne. Se on älykäs, nopea oppimaan ja sillä on lahjoja agilityyn. Se on kaikkea sitä, mitä hyvältä harrastuskoiralta olen toivonut.

Kävimme Sutin kanssa viime viikolla myös kasvattajien luona trimmissä. Juha teki jälleen hienoa jälkeä. Kyllä nyt kehtaa lähteä ihmisten ilmoille täältä perämettästä ;) Mukavaa oli nähdä Reino-pentua ja muita koiria. Virallinen edustuskuva julkaistaan myöhemmin :)