maanantai 10. marraskuuta 2014

Haisteluongelmapohdintaa

Kävimme tänä iltana Pieksämäellä tokoilemassa ohjatussa koulutuksessa. Molemmilla kerroilla, joilla olen ollut, olen ollut tosi tyytyväinen koulutuksen tasoon. Teimme AVO:n liikkeet kokeenomaisesti, joskin palkkasin kun siltä tuntui. Suti yritti välillä haistella, mutta oli kuitenkin ihan hyvässä kontaktissa jo suurimman osan ajasta. Kielsin, kun alkoi haistella ja kehuin iloisesti ja palkkasin heti, kun nosti päänsä ylös kontaktiin. Tämä saattaa ihan mennä ohikin, kun vain pääsisimme tarpeeksi treenaamaan halleihin.

Luoksetulon pysäytys ei onnistunut edes tyydyttävästi. Jatkamme siis harjoituksia eli heittelen palloa tai makupaloja ja otamme sitä myös kierron kautta paljon. Googlen kautta päädyin erääseen blogiin, jossa kouluttaja oli kehottanut aluksi käyttämään sekä ääni- että käsimerkkiä, jota koiran pysähtyminen olisi alusta asti nopea. Niitä sitten myöhemmin pystyy häivyttämään. Otan siis vielä äänikäskyn mukaan harjoituksiin.

Muut AVO:n liikkeet minun mielestäni hyvin. Otin jopa noutoa ja se meni oikein hyvin: yksi oikeaoppiseen luovutukseen päättynyt nouto ja kaksi kehujen jälkeen pudotusta.

Mutta se seuraaminen! Kouluttajan toimiessa liikkurina seuraaminen oli välillä ihan kivaa, mutta välillä kuitenkin kontakti tippui ja Suti jäi jopa haistelemaan. Palkkasin kehuilla ja makupaloilla, kun teki hyvin. Kun varsinainen koulutus oli ohi, tein omaan tahtiini seuraamista ja silloin se onnistui paljon paremmin. Olen varmaan itse rennompi ja reippaampi?

Taisin tajuta sellaisen, että Suti tekee innokkaasti kaikki toimintaa vaativat liikkeet ja tehtävät, mutta seuraamista se ei ilmeisesti pidä sellaisena, joten sen motivaatio laskee ja se alkaa tehdä kaikkea muuta eli haistella. Kun esim. perusasennossa tuli liian pitkä aika, ettei mitään varsinaisesti tapahtunut, Suti alkoi haistella maata edessään, vaikka palkkasinkin sitä hyvästä kontaktista tosi usein. Miten ehdin tehdä sen kanssa erilaisia temppuja joka välissä ja niin tiuhaan, että se ei ehdi kyllästyä? Kotonahan palkkaan sitä lyhyestäkin hyvästä seuraamisesta ja siihen olen pyrkinyt toki koulutuksissakin, mutta ehkä olen kuitenkin palkannut liian harvoin, joten Suti uskoo, ettei saa kuitenkaan palkkaa, joten miksi yrittää tmv.? Ja siksi vire laskee, kun menemme koulutushalliin tai kokeeseen, koska täällä ei kuitenkaan saa palkkaa.

Seuraamisesta pitäisi varmaan tehdä nyt sellainen kiva temppu, mutta miten??

Vähän Suti tuntui häiriintyvän kovaäänisestä miehestä, joka treenasi samaan aikaan hallissa ja käskytti koiraansa isoon ja vihaiseen ääneen :( Silloin siltä tuntui unohtuvan se, mitä olimme tekemässä. Eli lisää häiriötreeniä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti