perjantai 7. marraskuuta 2014

Ahkeraa treenausta

RTK1 loi minuun taas uutta intoa treenata myös tokoa. Päivittäisten treenien lisäksi olen käynyt läpi tokon voittajaluokan liikkeitä ja miettinyt miten niitä voisi jo alkaa harjoitella. Olen menossa töihin 1. joulukuuta, joten haluan saada AVO:n liikkeet kisakuntoon ennen sitä, tai ainakin noudon, jos luoksetulon pysäytys ei ihan ehdi.

Tällä viikolla olen panostanut treeneissä innokkaaseen seuraamiseen ja häiriöihin (mm. makupaloja maassa) ja noutoon. Kun huomasin, että Suti pysähtyy paremmin käsimerkillä luoksetulossa, olen harjoitellut sitä mm. kiertämisen kautta ja välillä ottanut liikkeenomaisesti mutta välimatkaa vaihdellen. Rally-tokon avoimessa luokassa on mukana erilaisia käännöksiä, joita olemme myös harjoitelleet. Niissä on pieniä eroja verrattuna tokon käännöksiin, että on pitänyt ihan tarkkaan miettiä, miten ne suoritetaan. Koska Suti treenitilanteessa on hyvässä kontaktissa, se kääntyilee mukana ihan mihin suuntaan vaan. Hyppy ja kaukot taitavat olla kisavalmiit.

Uutena juttuna itseni ja Sutin piristykseksi, otimme ruutua ja ohjattua noutoa. Ohjatusta noudosta oli se hyöty, että Suti toi ohjatun kapulan hienosti, joten nouto alkaa varmaan olla valmistumassa, kun se nostelee muitakin kapuloita mielellään jo suuhunsa :) Sisällä kokeiltiin muutaman kerran metallia ja sekin nousi ja kuljetti hienosti rinnalle. Perustasamaan nouto alkaa olla jo ihan kivalla mallilla. Nyt Suti pitää kapulaa suussaan jo aika pitkään perusasennossa ja olen jopa saanut otettua kapulan muutaman kerran käteeni. Minun pitää vain kumartua ottamaan kapula niin, että taivutan itseni eteenpäin enkä koiraa kohti. Kyllä Iina tiesi, mikä auttoi! Olen aika innoissani, että tämähän taitaakin alkaa sujua vielä :)

Pääsimme eilen kaverin mukana Jattilaan treenaamaan meille uuden porukan kanssa ja meille uudelle alustalle. Sutista näki heti, kun tulimme halliin, että nyt se on valmis tekemään hommia. Se meinaan istui saman tien perusasentoon täydelliseen kontaktiin :) Sellaista se on harvemmin viime aikoina tehnyt, kun olemme menneet uuteen paikkaan. Mm. Taitavilla tassuilla nenä meni saman tien maahan, kun astuimme sisään. Pitäisi käydä sielläkin treenaamassa, että tulisi paikka ja alusta tutummaksi. En tiedä, onko ollut apua, että olemme tehneet niin paljon hommia viime aikoina, vai eikö pohjassa ollut niin paljon hajuja vai oliko nakit vain niin mieluinen palkka, että kontakti oli älyttömän hienoa, vaikka häiriötä oli todella paljon ja monenlaista. Saimme käytyä kaikki AVO:n liikkeet läpi (jopa noudon!!) ja ne menivät hyvin, otimme seuraamista paljon ja 4-5 minuutin paikkamakuun. Olin tosi tyytyväinen Sutiin! Kyllä me oikeasti osataan! Toivottavasti tästä lähti liikkeelle positiivinen kierre :)

Jatkossa on pakko käydä erilaisissa paikoissa treenaamassa enemmän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti