maanantai 8. syyskuuta 2014

Treenipäivitys

On jäänyt päivittämättä treenaamisesta, vaikka ollaan me sitäkin tehty. Jotenkin ollut tokossa motivaatio kadoksissa, vaikka toki seuraamista harjoitellaan päivittäin ja sehän se on kuitenkin yksi tärkeimmistä taidoista tokossa. Muuten kai kaikki alkaisi periaatteessa olla vaikka koekunnossakin, mutta en saa noutoa sujumaan kunnolla. Pakko varmaan mennä jonkun osaavan henkilön oppiin, että pääsisin siinä eteenpäin. Suti karkaa noutamaan ja pudottaa kapulan viereeni ennen kuin ehdin ottaa sen käteeni. Pitoharjoituksia!? Mutta kun ei sekään oikein meinaa onnistua, Sutilta menee into koko noutoon... Olen ottanut noutoa vain lyhyeltä matkalta niin, että koiran pitää ottaa kapula edestään ja juosta vain luokseni. Onnistuu muuten, mutta pudottaa kapulan kun tulee perusasentoon. Korjaa ottamalla kapulan suuhun, mutta pudottaa sen taas... Olen yrittänyt leikinomaisesti niin, että koira kulkee rinnalla tai hyppää kapula suussaan jne. Luovutus pitäisi saada nyt harjoiteltua jotenkin uudelleen. Kaivanpa Salme Mujusen "Tie tottelevaisuusvalioksi" -kirjan taas esiin ja alan opiskella.

Toko-kokeita en ole kuitenkaan tälle syksylle suunnitellut. Katsellaan ensi keväänä, jos vielä silloinkaan. Tässä on nyt vähän muita kisoja mielessä ;)

Olemme keskittyneet nyt enemmän rally-tokoon. Olen käynyt Pieksämäellä treeneissä niin usein kuin mahdollista. Osaamme kyllä kyltit, mutta yhteistreeneissä mennään rataa ja meidän on hyvä tottua siihen, että radalla on kylttejä ja kentän laidalla häiriötä. Erinomaista harjoittelua ja mukava treeniporukka! Olen nyt ilmoittanut meidät ensimmäisiin rally-toko-kisoihin lokakuulle!! On jotain mihin tähdätä ;) Marraskuulle olen suunnitellut toisia.

Ja ihana agility! Helteet helpottivat ja Sutillakin taas vauhti palasi lähes entisiin lukemiin. Toisaalta tässä meidän nykyisessä ryhmässä harjoitukset ovat jo sen verran vaikeita, että Sutilla on varmasti senkin takia vauhti vähän hidastunut. Mutta riittävän nopeasti mennään silti! Ja mikä hienointa (tai ehkä harmillista??), Suti seuraa tarkasti ohjaamistani. Kun saan ohjaamiseni jälleen kuntoon, tulee meno parantumaan entisestään.

Mutta ei me ihan onnettomia olla nytkään: eilen tehtiin treeneissä 2-luokan rata, jonka suoritimme Sutin kanssa kaksi kertaa virheettömästi! Meille uutta tässä harjoituksessa oli kepeille vienti (täyskäännös pujotteluun, en tiedä, millä nimellä kutsutaan), onnistui hienosti ja ihan kivasti kerran ja pari kertaa vähän huonommin ;) Vein ensimmäisellä kerralla kepeille niin, että käännyimme yhdessä samaan aikaan suorittamaan estettä. Onnistui hyvin. Lopuilla kerroilla peruutin ensimmäisen välin ja käännyin sitten samaan suuntaan. Onnistui kerran ja epäonnistui pari kertaa. Mutta Suti pujottelee hienosti koko sarjan!

Pussia emme ole myöskään suorittaneet pitkiin aikoihin ja se onnistui nyt ihan radallakin. Mutkaputket tuottivat välillä hankaluuksia, mutta jos muistaisin saatella tarpeeksi pitkälle enkä laittaisi painoa taakse liian aikaisin, ei varmasti olisi tässäkään ongelmaa, koska sillä ei tuntunut olevan merkitystä tehdäänkö takaaleikkaus tai kummalla puolella putkea menen. Minun pitää myös muistaa pitää jatkuvaa liikettä yllä!

Aion hankkia kisakirjan ja mittauttaa Sutin, jotta tiedän, mihin kokoluokkaan päästään tai joudutaan. Jos Suti on mini ja jatkamme säännöllistä treenaamista koko talven, ensimmäisiin kisoihin voisi mennä keväällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti