tiistai 30. syyskuuta 2014

Pari aktiivista päivää

Kirjoitin tämän tekstin jo aiemmin, mutta blogspotin kanssa tuli tallennusongelmia ja koko pitkä teksti katosi! :( Katsotaan, saanko läheskään samanlaisen tekstin toisella kertaa aikaiseksi, vai tuleeko paljonkin typistetympi versio...

Keskiviikkoiltana otettiin kotipihassa pitkästä aikaa tokoa. Käytiin AVO:n liikkeet läpi ja nehän meni yllättävän hyvin!

Noutoa ei otettu kuin kerran, mutta Suti leikki kapulalla, mikä lienee hyvä asia (?!). Sain käppänistikaveriltani Iinalta neuvoksi harjoitella noutoa niin, että pyrin kehumaan (tai vaihtoehtoisesti naksauttamaan) ennen kuin koira pudottaa kapulan suustaan. Jos tällä tavoin pikkuhiljaa saisi pitoaikaa pidennettyä. Toinen idea tästä eteenpäin oli, että opettelen ottamaan kapulan pois koiralta taivuttamalla kroppani eteenpäin enkä kohti koiraa. Jospa sillä tavalla pystyisi vähentämään koiran paineistumista. Hyviä neuvoja ja vievät varmasti pitkään ennen kuin mitään konkreettista kehitystä alkaa tapahtua. Pitäisi vain ottaa paljon toistoja. Nyt on vähän laiskottanut...

Keskityimme tällä kertaa enemmän hyppyyn. Haluan Sutin istuvan kohtalaisen kaukana esteestä. Niinpä olen heti sen hypättyä mennyt heittämään palkan läheltä hyppyä, että saan sen oikealle paikalle.

Otimme Rauno Virran koulutuksen kolme ensimmäistä hyppyä, ja kuvio onnistui erinomaisesti. Suti tuli tosi nopeasti ja seurasi ohjaamistani hienosti! Lisäsin tähän kuvioon vielä pujottelun samaan paikkaan, jossa koulutuksessa oli putki (este nro 4). Tämän jälkeen harjoittelimme kepeille vientiä ja itsenäistä menemistä 180 asteen kulmasta ja sama rata takaisin päin.

Torstaiaamuna kävimme Hangan lavalla. Jälleen kaikki AVO:n liikkeet läpi. Maa oli kylmä, joten Suti meni nihkeästi maahan. Nouto otettiin jälleen vain kerran. Keskityimme jälleen enemmän hyppyyn ja oikeaan istumispaikkaan esteen takana.

Kotipihassa otimme samaa agilityharjoitusta kuin illallakin, mutta lisäsin siihen vielä yhden käännöshypyn pujottelun jälkeen ja sama rata takaisin päin (eli sisälsi kaksi kertaa pujottelun, kummaltakin puolelta) ja viimeiseksi vielä pituus. Erikseen vielä keinua ja alastulokontaktia. Suti oli ihanan innoissaan, niin kuin edellispäivänäkin.

Torstai-iltana suuntasimme rally-tokoon Pieksämäelle. Siellä on mukava harrastusporukka ja kiva, kun seura ainakin osittain vaihtuu joka kerta. Tekee Sutille tosi hyvää! Teimme ratatreeniä. Kyltit menivät ihan ok, jonkun verran oli Sutilla taas haisteluyrityksiä, mutta vähemmän jo. Otin itselleni kunnon tsemppiasenteen ja kehuin ja kannustin kovasti, mikä ehkä paransi jonkin verran seuraamisosuuksia. Huonoa toko-seuraamista, mutta kai vielä nippanappa hyväksyttävää rally-toko-seuraamista...

Päätin jäädä toko-treeneihinkin ja se oli tosi hyvä idea! Kylläpäs oli toko mukavaa pitkästä aikaa! Otimme paikkamakuussa vahvoja häiriöitä, eli kouluttaja huusi erilaisia käskyjä, kiersi koiria, juoksi jne. Suti pysyi erinomaisesti! Pääsin piiloonkin hetkeksi. Seuraaminen oli surkeaa! :(

Jäävät tehtiin niin, että kaikki kolme koirakkoa menivät rinnakkain ja antoivat oman jäävän käskynsä yhtä aikaa. Ajatuksena oli, että koiran pitää kuunnella omaa ohjaajaansa, vaikka muut huutaisivat mitä. Suti kuunteli hyvin ja teki kaikki jäävät kokeenomaisesti hienosti. Pysyi paikallaan seisomisessakin, vaikka kiersin koko koiran, ja teki istumisenkin ihan oikein, vaikka emme ole tehneet sitä koskaan ennen!

Luoksetulo tehtiin täydestä matkasta ja pysäytys onnistui mielestäni ihan hyvin. Hypyssä jälleen jatkettiin oikean istumispaikan vahvistamista ja nopeampaa istumista.

Sitten Sutille pari lomapäivää ja sunnuntaina agilitya. Saara oli laatinut mielenkiintoisen ohjausharjoituksen. Meiltä onnistui molemmilla kerroilla hyvin kepeille meno täydestä vauhdista, ts. haltuunotto ennen keppejä. Jotenkin saimme rämmittyä ensimmäisen kerran radan läpi ilman suurempia virheitä, vaikka tuskinpa tuo kovin kaunista katseltavaa oli. Toiselle kerralle saimme ohjeita muuttaa ohjausta, ja koska minulla ei todellakaan ollut tänään terävimmät kynät penaalissa, vaikeaahan se oli! Suti olisi ollut hyvässä vireessä, mutta minä ohjasin miten sattuu! :( Olen muuten selvinnyt kaikki nämä vuodet osaamatta päällejuoksua! Ilmeisesti olen pystynyt ratkaisemaan sen jotenkin muuten. Niin vaikeaa tuo oli, että pakko vähän harjoitella kotona, että oppisin.

ps. Iltaisin ruokakupilla olemme harjoitelleet jonkin aikaa jo merkille menoa. Välillä Sutin pitää seistä (toko) ja välillä mennä maahan (rally-toko) merkin takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti